CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Normalitat en un retorn a les aules anticipat i sense restriccions

Normalitat en un retorn a les aules anticipat i sense restriccions

05/09/2022

A Montornès, un total de 1.506 nens i nenes han assistit al primer dia de classe a Infantil i Primària, enguany una setmana abans de l’habitual. Dimecres serà el torn dels 1.035 alumnes que cursaran l’ESO i el Batxillerat, així com dels 70 que iniciaran els cicles formatius de grau mitjà i dels 30 que seguiran el Pla de Transició al Treball (PTT).

Després de les vacances d’estiu, els centres educatius del poble han obert les seves portes en un primer dia d’escola que ha arribat set dies abans que els darrers cursos.

Un total de 1.506 nens i nenes (60 menys que el curs passat) han començat les classes d’Infantil i Primària a les cinc escoles públiques del poble: Can Parera, Marinada, Mogent, Palau d’Ametlla i Sant Sadurní.

A diferència dels dos darrers anys, no hi ha hagut protocols d’accés per la situació derivada de la pandèmia de la COVID-19. Això vol dir que els infants no han hagut d’entrar de manera esglaonada ni han de dur la mascareta a les aules.

Durant aquest mes de setembre l’horari lectiu serà intensiu. Els nens i les nenes faran classe de 9 a 13 h i podran realitzar una activitat complementària a la tarda a càrrec dels equips dels serveis de menjador.

Les cinc escoles de Montornès compten amb una plantilla de professionals educatius que supera les 150 persones.

El jovent, el següent a tornar a les classes

El dimecres 7 de setembre començarà el curs l'alumnat major de 12 anys. 799 estudiants seguiran les classes de l’ESO als instituts Vinyes Velles i Marta Mata i 166 les de Batxillerat al Vinyes Velles.

El mateix dia també serà el primer per als i les alumnes matriculades al cicles formatius de grau mitjà de l’Escola d’Hoteleria del Vallès Oriental de l’Institut Marta Mata (48 al Cuina i 22 al de Restauració). A més, la Masia El Molí obrirà les portes per als i les 30 joves que es formaran als mòduls de cuina i mecànica del Pla de Transició al Treball (PTT).

Els dos instituts compten amb un equip de professionals de 117 persones.

Les llars d’infants, l’Escola de Música i el CFA Marinada, també a punt per començar

Un total de 76 nens i nenes començaran el curs a la Llar d’Infants Pública El Lledoner el 8 de setembre. L’Escola Bressol Petita Tribu ja va iniciar l’activitat l’1 del mateix mes amb 29 alumnes.

Com és habitual, l’Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre i el Centre de Formació d'Adults Marinada reprendran l’activitat després de Festa Major, és a dir, el 20 de setembre.

Millores als centres educatius

Com cada estiu, l’Ajuntament ha aprofitat per realitzar diverses actuacions de manteniment i reparacions als centres educatius del poble. Entre els treballs, s’ha construït la infraestructura dels ascensors que entraran en funcionament a les escoles Sant Sadurní i Marinada després de les vacances de Nadal. En el cas de Sant Sadurní també s’han renovat els vestíbuls de l’entrada i de cada planta.

Arxivat a: Educació
Infants preparats per entrar a l'Escola Sant Sadurní en el primer dia de classes.
Moment d'entrar a l'Escola Sant Sadurní.
Moment d'entrar a l'Escola Sant Sadurní.
Una de les classes de l'Escola Sant Sadurní.
La nova recepció al vestíbul de l'Escola Sant Sadurní.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona