CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | AMB ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Més municipis en defensa de la gestió pública de l’aigua

Més municipis en defensa de la gestió pública de l’aigua

01/02/2022

Nou municipis i dues entitats s’han sumat als 49 membres de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (AMAP). Montornès és associat des de l’any 2018.

L’AMAP defensa i promou la gestió íntegrament pública de l’aigua i dona suport als municipis que han decidit encaminar-se cap aquesta direcció.

En la 6a Assemblea de l’AMAP, celebrada fa uns dies, es va fer oficial la incorporació a l’entitat dels municipis d’Alfarràs (Segrià); Capellades (Anoia); El Pla de Santa Maria (Alt Camp); La Garriga (Vallès Oriental), Llagostera (Gironès), Llinars del Vallès amb Sant Antoni de Vilamajor i Vilalba-Sasserra (Vallès Oriental) i Sant Pol de Mar (Maresme). També formen part de l’associació, des de finals del mes de gener, l’empresa municipal Taigua (Terrassa), i l’entitat Aigua és vida per tot Riells i Viabrea (Baix Montseny).

Juntament amb Montornès hi ha adherits a l’AMAP un total de 60 membres actius: 52 municipis que representen prop del 50% de la població catalana, 4 empreses públiques gestores del servei de l’aigua i 4 entitats ambientalistes a favor de la gestió pública de l’aigua.

Molts dels municipis associats s’han trobat els darrers anys que els seus processos de recuperació de la gestió directa del servei de l’aigua depenia de la decisió dels jutjats, tot i ser una competència reservada als ajuntaments.

El 2014 Montornès recupera la gestió pública de l'aigua

L’any 2014, l’Ajuntament de Montornès va recuperar el control de l’abastament d’aigua potable al poble. Des de llavors, administra el servei a través del Consorci per a la Gestió Integral d’Aigües de Catalunya. 

El Consistori va acordar finalitzar i liquidar el contracte de concessió del servei que durant els darrers 50 anys havia realitzat l’empresa CADAC, SL. Amb aquesta decisió es va remunicipalitzar la gestió i la planificació d’un servei públic bàsic per a la població amb l’objectiu d’optimitzar els recursos econòmics que s’obtenen de les tarifes i taxes que paguen les persones abonades per destinar-les a millores de la xarxa.

Arxivat a: Ajuntament, Consum, Medi Ambient
Trobada de municipis per la defensa de l'aigua pública el maig de 2021, a Terrassa (Foto: AMAP)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona