CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > ACTIVITATS POSPOSADES - El Castell de Sant Miquel i Mons Observans repeteixen com a escenaris de les Jornades Europees de Patrimoni a Montornès

ACTIVITATS POSPOSADES - El Castell de Sant Miquel i Mons Observans repeteixen com a escenaris de les Jornades Europees de Patrimoni a Montornès

02/10/2020

El veïnat podrà visitar els dos elements patrimonials el cap de setmana del 10 i 11 d’octubre amb activitats programades per a l’ocasió. Per garantir la seguretat de les propostes caldrà reservar-hi plaça de manera prèvia.

Un any més, la gran festa de la història torna a Montornès amb les Jornades Europees de Patrimoni (JEP).

El Consell d’Europa i la Comissió Europea promouen la celebració des del 1991 i a Catalunya compta amb l’impuls de la Generalitat. L’edició 2020 està marcada per la crisi sanitària, així que les activitats programades segueixen totes les mesures de seguretat sense deixar d’apropar el patrimoni cultural a la ciutadania.

De nou, a Montornès, els plats forts de les JEP són el Castell de Sant Miquel i el jaciment romà Mons Observans, ambdós amb el distintiu de Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). Es tracta de la màxima categoria de protecció patrimonial a Catalunya.

Un castell per descobrir

La celebració de les JEP 2020 a Montornès començarà el 10 d’octubre amb les visites guiades al recinte del Castell de Sant Miquel. Durant el recorregut, les persones assistents coneixeran els detalls de la present campanya d’intervenció arqueològica.

Al llarg de l’any passat, un equip d’arqueòlegs i arqueòlogues van realitzar un seguit de treballs centrats en la torre mestre i en les properes setmanes es reprendran les actuacions per recuperar el monument.

Per facilitar-ne l’accés, els i les visitants pujaran en microbús fins al coll de Can Corbera i des d’allà, durant 20 minuts aproximadament, es desplaçaran a peu per la muntanya.

L’activitat començarà a les 11 h i tindrà una durada de 60 minuts. La proposta és gratuïta i per assistir-hi cal reservar plaça enviant un correu a (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o trucant al telèfon 93 114 90 07 (de dilluns a divendres, de 9 a 13 h).

Teatre interactiu i història a Mons Observans

A l’endemà, l’11 d’octubre, l’acció es traslladarà al jaciment romà Mons Observans amb una proposta teatral. A les 12 h, la companyia Aura Cultura hi representarà l’espectacle Mercat d’esclaus. Un comerciant d’esclaus arribarà a l’assentament per vendre la seva mercaderia. Abans, a les 11 h, qui vulgui podrà caminar per l’espai de manera guiada.

Inaugurat l’any 2012, Mons Observans és un dels espais patrimonials que acullen més propostes culturals. El veïnat hi puja no només per visitar-lo, si no també per assistir a clubs de lectura, tallers d’astronomia i propostes gastronòmiques, entre d’altres.

En aquest cas és imprescindible fer una reserva prèvia al web entrades.montornes.cat

En totes dues visites, l’ús de mascareta és obligatori, l’aforament és limitat i és recomanable portar calçat còmode. 

AVÍS: Les dues activitats han quedat posposades fins al 17 i 18 d'octubre per la previsió de pluja. Les persones que havien reservat entrada mantindran la seva plaça. En cas de no poder-hi assistir cal comunicar-ho al mateix correu.

Arxivat a: Cultura i festes, Patrimoni històric
El Castell de Sant Miquel i el jaciment romà Mons Observans
Cartell de l'activitat
Cartell de l'activitat
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona