CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > La Festa Major, també segura i diferent

La Festa Major, també segura i diferent

09/09/2020

El programa de la Festa Major s'ha concentrat en 24 actes. Els centrals tindran lloc entre el 18 i el 21 de setembre. Els actes presencials tenen aforament limitat i per assistir-hi caldrà reservar plaça al portal entrades.montornes.cat. Les mesures especials en matèria de salut pública per evitar la propagació de la COVID-19 han condicionat tota la programació.

La Comissió de Festes, les entitats i l’Ajuntament han fet enguany un gran esforç per organitzar la Festa Major en el context d’incertesa provocat per la pandèmia de la COVID-19. Finalment s'han programat 24 activitats per a tots els públics adaptades per garantir al màxim la salut de tothom.

Les mesures preventives per evitar contagis han obligat a descartar esdeveniments multitudinaris i emblemàtics com la cremada de l’Ajuntament, el Correfoc o la Dansa de la Batalla. Amb tot, la Colla de Geganters i el Ball de Drac i Diables han programat algunes activitats per ffer que no es perdi del tot la flama de la tradició. Així, el dia 18 de setembre, el pregó de Festa Major, que anirà a càrrec de la xarxa de voluntariat #CuidemnosMontornès i es durà a terme al pati de la nova Escola Palau d'Ametlla, anirà acompanyat d'un petit castell de focs. El dia 20, la Colla de Geganters convidarà a reviure l'emoció de la Dansa de la Batalla del 2019 a través del seu canal de YouTube.

La xarxa de voluntariat #CuidemnosMontornès, protagonista

Les persones anònimes que col·laboren de forma desinteressada en la xarxa #CuidemnosMontornès i la gran tasca que duen a terme tindran un paper destacat en la Festa Major d'enguany, tan condicionada per la pandèmia de la COVID-19. A més de ser les pregoneres de la Festa, són el centre de l'exposició Teixint solidaritat que es podrà visitar a Can Saurina del 17 al 20 de setembre. 

Concerts i espectacles presencials, per TV i en línia

En aquesta edició no hi haurà fira d'atraccions ni les tradicionals casetes al recinte firal, però sí concerts, com els que oferiran Valira, Roba Estesa, Joan Mirock, l'Orquestra Maravella i la montornesenca Ariana Zar. També hi haurà lloc per al teatre amb els espectacles Calladitas estáis más guapas showComo en casa de uno... en ningún sitio de Santi Rodríguez i Monòlegs Big Van Ciència.

Perquè les representacions puguin arribar al màxim de públic possible, i tal com es va fer per les Festes de Sant Joan, hi haurà retransmissions a través de Vallès Visió i del canal de YouTube de l'Ajuntament.

L'Esplai Panda també ha reinventat la seva "Moguda" perquè les famílies i els més petits es puguin divertir de forma segura.

INSTRUCCIONS PER A UNA FESTA MAJOR AMB TOTES LES GARANTIES. Totes les activitats presencials, tot i ser gratuïtes, requereixen reserva prèvia d’entrades. Es poden obtenir en línia a través del portal entrades.montornes.cat  o presencialment al Casal de Cultura, a partir del dia 9 de setembre en hores concertades. Els actes i espectacles presencials es realitzaran en recintes tancats, amb control d’aforament, per garantir les distàncies de seguretat. És obligatori l’ús de mascareta i la desinfecció de mans. La major part de les activitats s'han previst amb el públic assegut.

Arxivat a: Ciutadania, Cultura i festes, Infància, Joventut, Covid-19, CuidemnosMontornès
Imatge gràfica de la Festa Major 2020

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona