CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Les postres de la Festa Major 2020 tenen gust de mandarina, llimona i alfàbrega

Les postres de la Festa Major 2020 tenen gust de mandarina, llimona i alfàbrega

16/09/2020

La Penya Pere Anton i el pastisser local Jaume Viñallonga han presentat la quarta edició de les postres aquest matí a l’establiment del carrer de Jacint Verdaguer. Les creacions tornen a ser baixes en greixos i es caracteritzen per uns sabors frescos i neutres.

La gastronomia juga un paper clau per Festa Major. En són exemple les postres que el pastisser local Jaume Viñallonga, a petició de la Penya Pere Anton, elabora des de fa quatre anys.

En aquesta edició, Viñallonga ha dissenyat un pastisset amb una base de crema d’ametlla. La creació conté compota de mandarina i una ganache muntada de llimona i alfàbrega, amb un toc cruixent d’avellanes. Com no pot ser d’una altra manera, hi predominen els colors groc i verd, tret distintiu de les penyes Pere Anton i Els Bartomeus.

Per segon any consecutiu, el pastisser ha reinterpretat les postres en forma de croissant. A més, seguint la línia de l’empresa, són baixes en greixos i sucres i estan fetes amb productes frescos i de proximitat.

La penya i la pastisseria han presentat les creacions aquest matí, en un acte celebrat a l’interior de la botiga del carrer de Jacint Verdaguer. La trobada ha comptat amb la presència de la regidora de Cultura i Festes, Mercè Jiménez; el president de la Penya Pere Anton, Carlos Borrego; el pastisser local Jaume Viñallonga; i l’alcalde, José A. Montero.

Enguany, seguint les mesures de seguretat per la COVID-19, no hi ha hagut una degustació de les postres. La ciutadania podrà adquirir-les fins al novembre.

Jaume Viñallonga, Mestre Artesà Alimentari

Aquest any el Departament d’Agricultura de la Generalitat ha atorgat el Diploma de Mestre Artesà Alimentari a 25 persones, entre elles el pastisser local Jaume Viñallonga.

Es tracta d’una distinció que, des del 1987, reben aquells artesans/es que reuneixen determinats mèrits de creativitat i coneixements.

Viñallonga ja va rebre el Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador el 2017 com a reconeixement a l’esforç dels joves artesans alimentaris en la recuperació, la innovació, la diversificació i el disseny de productes d’artesania.

Arxivat a: Cultura i festes
D'esquerra a dreta: la regidora de Cultura i Festes, Mercè Jiménez; el pastisser Jaume Viñallonga (pare); el president de la Penya Pere Anton, Carlos Borrego; el pastisser Jaume Viñallonga (fill); i l'alcalde, José A. Montero.
Les postres de la Festa Major 2020 tenen gust de mandarina, llimona i alfàbrega.
El president de la Penya Pere Anton, Carlos Borrego, amb el pastisser local Jaume Viñallonga i les postres de la Festa Major 2020.

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona