CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip

La Remençada

'La Remençada' és un espectacle musical que escenifica la darrera batalla de la Guerra dels Remences, que es va lliurar a Montornès el 4 de gener de 1485.

El veguer de Barcelona, Pere Anton de Rocacrespa, va ser derrotat pels pagesos revoltats encapçalats per Bertomeu Sala. La victòria de Montornès va comportar, mesos més tard, l’alliberament camperol del domini feudal exercit per la noblesa terratinent, amb la promulgació de la Sentència Arbitral de Guadalupe, que establia les bases pel progrés social de l’època Moderna.

La particularitat de l’espectacle és que la representació, dividida en sis actes, s'articula en diversos espais del poble. La idea i els textos són de l’escriptor montornesenc Xavier Bertran i la música del compositor Xavier Baurier. Al voltant d'un centenar d'actors i actrius aficionats participen en el muntatge que compta amb la co·laboració de nombroses persones, entitats i empreses del municipi. 

Es va estrenar l'any 2014 amb un gran èxit de públic i segueix fent camí per consolidar-se com una cita anual destacada en el panorama cultural català.

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona