CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | AMB ESTILS

Logotip
Portada > Àmbits > Gestió de residus

Gestió de residus

.
.
Una illa completa amb els nous contenidors
Una illa completa amb els nous contenidors

La recollida de residus i la neteja viària a Montornès

L'empresa Corporación CLD  realitza el servei de recollida de residus i de neteja viària a Montornès del Vallès. El contracte es va signar el dia 1 de febrer de 2019 per un període de 3 anys, amb una possible pròrroga fins a 5 anys.

El gener de 2022 el Ple de la Corporació va aprovar la modificació i pròrroga del contracte per un termini de dos anys més a comptar des de l'1 de febrer de 2022. 

La  modificació del contracte recull prestacions ajustades a la realitat i necessitats del servei. Entre les modificacions hi ha qüestions ja incorporades en la pràctica des de gener de 2020, com l'increment de la recollida de la fraccció de resta de 4 a 6 vegades per setmana. També s’ha incrementat el personal dedicat al servei de neteja viaria i s’ha previst la compra de contenidors per substituir els malmesos i els necessaris per incrementar les àrees de recollida. L'1/01/21 l'Ajuntament va assumir directament el  d’inspecció del servei que inclou:

 • La recollida de la fracció resta
 • La recollida de la fracció orgànica
 • La recollida de la fracció selectiva de paper-cartró, envasos i vidre
 • La recollida d’andròmines al carrer
 • La recollida porta a porta de paper-cartró comercial

El servei de neteja viària es presta de dilluns a dissabte en horari de matí, en els diferents barris del municipi. El servei incorpora operaris de barri, conductors, màquines escombradores, furgó d’aigua a pressió, furgó de neteja de graffitis i neteja de les zones de pipican.

Un dels camions de recollida
Un dels camions de recollida

L'estiu de 2019, l'Ajuntament va renovar tots els contenidors del municipi i es va implantar la recollida per càrrega lateral. Aquest canvi va comportar l’adquisició d’una nova flota de camions.

Actualment hi ha al municipi 475 contenidors, distribuïts en 91 àrees de recollida, 78 de les quals són completes, és a dir, recullen les 5 fraccions de residus (rebuig, orgànica, paper, plàstic i vidre).

Hi ha 76 àrees de contenidors de recollida lateral i 15 de contenidors de càrrega posterior ubicades en aquelles zones on no és possible desplegar la càrrega lateral.

El punt de recollida mòbil
El punt de recollida mòbil

A banda dels serveis de recollida d’escombraries i del servei de neteja viària, a Montornès del Vallès hi ha la deixalleria municipal i la deixalleria mòbil, on la ciutadania pot dur tots els residus especials del tipus: pintures, làmpades, piles, poda, aparells electrònics, electrodomèstics, etc.

ATENCIÓ! Des del 7 de maig de 2024 i fins al mes de desembre, la deixalleria de Montornès romandrà tnacada per obres d'ampliació i millora. Es recomana fer us de les deixalleries més properes:

- Montmeló (Pol. Ind. Sota el Molí, Passeig del Riu Besòs, 2) 
- Martorelles (Carrer de la Verneda, s/n) 
- Mollet del Vallès (Avinguda del Tir Olímpic, 2) 

El punt de recollida mòbil visita Montornès tots els divendres al carrer de Palau d’Ametlla de 9 a 13.30  h i el segon dissabte de mes al carrer de Federico Garcia Lorca, de 8 a 14 h.

La millora de la recollida selectiva dels residus i la neteja a la ciutat és un repte molt important que requereix la implicació i l'esforç de tothom: tant dels serveis públics, com de la ciutadania. 

Recordeu: El millor residu és aquell que no es produeix!

Contacte

 • Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat
  Atenció a la ciutadania sobre l’àmbit de residus, neteja viària i verd urbà (arbrat viari, desbrossada, poda, tala d’arbrat, etc.)
 • Adreça: Edifici OAC Centre, carrer de Sant Isidre, 11-13
 • Horari: dimarts, de 12 a 14 h (Cal demanar cita prèvia al 93 572 11 70)

Servei municipal de recollida de poda

 • El servei es realitza un cop per setmana: els DIJOUS.
 • Les persones interessades, quan tinguin la saca plena, hauran de fer la petició del servei trucant prèviament al telèfon 671 40 63 74, de dilluns a dimecres, de 8 a 14 h.
 • Setmanalment, es recolliran 40 saques per ordre de petició. La resta, si se supera aquest número, es recolliran la setmana següent.
 • La saca no pot restar al carrer fora del dia que s'hagi estipulat per a la recollida.

 

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona