CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > “Cosint oportunitats” a través de la costura i la llengua castellana

“Cosint oportunitats” a través de la costura i la llengua castellana

23/02/2024

Fins a l’abril, prop d’una vintena de dones segueixen un curs de costura avançada que també ha inclòs una part de llengua, matemàtiques bàsiques i geometria. Sis de les participants optaran a un Pla d’Ocupació Local de sis mesos per elaborar productes tèxtils per a diferents departaments de l’Ajuntament. El curs està subvencionat per la Generalitat, el Servei d’Ocupació de Catalunya i el SEPE, en el marc del programa Treball als Barris 2023-24.

Després d’una primera experiència realitzada l’any passat, el Departament d’Ocupació, Promoció Econòmica i Comerç de l’Ajuntament ha reeditat el projecte Cosint Oportunitats. En aquesta ocasió, un total de 17 participants segueixen un curs de costura avançada.

La formació està dividida en dos mòduls. El primer va començar el novembre de l’any passat i va incloure competències transversals com l’ús de la llengua castellana en la vida quotidiana, el treball en equip, matemàtiques bàsiques i geometria per treballar amb patrons. En acabar el primer mòdul, el 6 de febrer, se’n va donar inici al segon, pròpiament de costura, que finalitzarà el 25 d’abril amb la cloenda a l’Espai Cultural Montbarri.

Com a novetat d’aquesta edició, es contractaran sis de les participants en la modalitat de Pla d’Ocupació Local (POL) de sis mesos, al 50 % de la jornada laboral. Realitzaran productes tèxtils per a diversos departaments de l’Ajuntament, com mocadors reivindicatius del 8M, bosses tèxtils, davantals del programa IDIQ...). També es contractarà una coordinadora de treballs tèxtils.

La cooperativa Mujeres Pa’lante imparteix la formació per segona vegada. Es tracta d’una agrupació de dones migrades que ofereix suport legal, emocional i orientatiu principalment a dones estrangeres i/o en risc d’exclusió social. A diferència del curs d’aquests mesos, el que va finalitzar l’octubre passat estava dedicat a la costura bàsica i el castellà, i va aplegar un total de vuit dones.

El curs està subvencionat per la Generalitat, el Servei d’Ocupació de Catalunya i el SEPE, en el marc del programa Treball als Barris 2023-24.

Per a més informació podeu contactar amb el Servei d’Ocupació Local de manera telefònica al 93 566 70 04 o bé presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana Centre, al carrer de Sant Isidre número 11.

Arxivat a: Ocupació
Participants en el curs de costura avançada.
Una de les participants del curs.
.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona