CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > La gent gran coneix la realitat de les dones migrades a través del projecte "Dones que es mouen, dones que cuiden" de Metges del Món

La gent gran coneix la realitat de les dones migrades a través del projecte "Dones que es mouen, dones que cuiden" de Metges del Món

31/01/2024

Cada dimecres al matí el Casal de la Gent Gran Centre acull un taller que pretén apropar la realitat de les dones migrades a les persones grans, que sovint són les que requereixen dels seus serveis com a cuidadores o treballadores de la llar.

Aquests dies les persones grans tenen l'oportunitat de conèixer a fons la realitat de les dones migrades mitjançant un taller que Metges del Món imparteix cada dimecres al matí al Casal de la Gent Gran Centre.

La formació està inclosa en el projecte Dones que es mouen, dones que cuiden, una iniciativa que pretén apropar la realitat d’aquestes dones a la població i analitzar  l’impacte que generen tant als països de destí com als propis països d’origen.

La primera fase del projecte inclou un taller adreçat específicament a la gent gran, que és un dels col·lectius que més contacte acaba tenint amb persones migrades, perquè sovint els presten serveis com a cuidadores o en feines de la llar. Les trobades també serveixen per trencar la visió estereotipada i poc propera a la realitat que una part de les persones grans tenen, motivada per la seva pròpia experiència educacional. A les sessions, es parla sobre la temàtica i es desenvolupen dinàmiques relacionades amb els processos migratoris i les realitats individuals.

Un projecte de llarga durada

A Montornès es va presentar el projecte Dones que es mouen, dones que cuiden el passat mes d'octubre, en el marc del programa Octubre, mes de la gent gran impulsat a l’entorn del Dia Internacional de la Gent Gran. Durant la presentació es va projectar el documental Cuidar entre terres, una coproducció de La Directa i Cooperacció que dona veu a treballadores de la llar migrades que assumeixen tasques de cura i analitza les causes de les seves migracions.

El projecte, en el seu conjunt, inclou el taller que s'està desenvolupant al Casal de la Gent Gran Centre, la realització d’una enquesta a la ciutadania referida a diversos aspectes de la migració, trobades amb alumnes de secundària, una exposició fotogràfica i l’elaboració de material de difusió, amb la intenció d’arribar a tota la societat.

La iniciativa compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona.

Arxivat a: Cooperació, Gent Gran
Un dels tallers del projecte "Dones que es mouen, dones que cuiden" al Casal de la Gent Gran Centre.
Un dels tallers del projecte "Dones que es mouen, dones que cuiden" al Casal de la Gent Gran Centre.
Cartell de l'activitat.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona