CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Octubre, mes de la gent gran

Octubre, mes de la gent gran

05/10/2023

Durant aquest mes es desenvoluparà el programa d’activitats “Octubre, mes de la gent gran”, coincidint amb la commemoració l’1 d’octubre del Dia Internacional de la Gent Gran. Enguany, destaquen una experiència de realitat virtual, la projecció de la pel·lícula “Embrujo” i la presentació del projecte “Dones que es mouen, dones que cuiden”.

El programa Octubre, mes de la gent gran pretén posar en relleu la importància social del col·lectiu i fomentar l’envelliment en positiu. És una oportunitat per conscienciar la ciutadania dels desafiaments que ha d’afrontar la gent gran i la societat, i també per promoure accions per defensar i respectar la seva dignitat i saviesa.

Enguany, la presentació del projecte de Metges del Món Dones que es mouen, dones que cuiden obrirà aquest divendres, dia 6, el pla d’activitats Octubre, mes de la gent gran.

En dues sessions, una a les 9.30 h a la sala d’exposicions de Can Saurina, i l’altra, a les 11 h a Montbarri, l’entitat explicarà a la gent gran el projecte que desenvoluparà a Montornès en els propers 2 anys.

“Dones que es mouen, dones que cuiden”

És una proposta destinada a apropar la realitat de les dones migrades a les persones grans, que moltes vegades són les que requereixen dels seus serveis com a cuidadores i/o treballadores domèstiques.

L’objectiu de Metges del Món és desenvolupar accions que vagin encaminades no només cap al canvi de mirada i de relacions socials, sinó també cap al reconeixement de la població migrada i la visibilització de les seves condicions de vida i el seu treball.

Entre les actuacions previstes a Montornès, hi ha la realització d’una enquesta entre la ciutadania referida a diversos aspectes de la migració; un cicle de tallers; una exposició itinerant i l’elaboració de material de difusió.

El projecte Dones que es mouen, dones que cuiden compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Experiència de realitat virtual i cinema

El programa Octubre, mes de la gent gran inclou una experiència de ciència i tecnologia que, a través de la realitat virtual, aproparà el castell de Montornès, per exemple, i permetrà viatjar arreu del món. L’activitat tindrà lloc l’11 d’octubre, de 10 a 12 h a Can Saurina, i acollirà dos grups.

El 14 d’octubre, a les 17.30 h al Teatre Margarida Xirgu, es projectarà la pel·lícula Embrujo de la cantant i ballarina de flamenc Lola Flores, emmarcada dins de la commemoració de la tercera edició del Dia del Cine Español (6 d’octubre).

Documental, sortida i ball per arrodonir el programa

Les darreres activitats del programa Octubre, mes de la gent gran seran la projecció del documental Cuidar entre terres, el 18 d'octubre a les 18 h al Casal de Cultura; la sortida del 24 d’octubre relacionada amb el patrimoni, concretament amb les creus de Montornès; i el 29 d’octubre, la cloenda amb ball en directe i berenar.

Arxivat a: Gent Gran
.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona