CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Més millores tecnològiques a les parades d'autobús

Més millores tecnològiques a les parades d'autobús

24/01/2024

El dispositiu, ubicat a la parada de l'avinguda de la Llibertat en direcció a Montornès Nord, ofereix informació sobre la freqüència de pas dels autobusos. Compta amb una placa solar que fa que sigui autosuficient i contribueixi a l'estalvi energètic.

L’estratègia de municipi intel·ligent Montornès Smart City suma una nova actuació. Aquests dies s’ha col·locat un dispositiu que mostra la freqüència de pas dels autobusos que passen per la parada que hi ha a l’avinguda de la Llibertat en direcció a Montornès Nord, situada al costat de l’Ajuntament.

La instal·lació, coneguda com a tòtem, disposa d’una placa solar que la dota d’energia i facilita la seva ubicació a qualsevol punt del municipi, tenint en compte que és energèticament autònoma.

L’acció serà finançada amb la subvenció del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) que l’Ajuntament va rebre el 2020 de la mà de la Generalitat per implementar projectes relacionats amb la millora de la mobilitat.

Els temps d’espera dels autobusos, a cop d’ull

La instal·lació del tòtem servirà com a prova pilot per expandir el sistema a altres parades d’autobus del poble. Precisament, des del març de l’any passat, les parades del carrer de la Llibertat i de les avingudes de Barcelona i de l’Onze de Setembre disposen de pantalles que també permeten a les persones usuàries conèixer els horaris dels autobusos en temps real i el temps que els queda per arribar a la parada.

A més, l’empresa operadora dels vehicles, Sagalés, disposa d’una aplicació mòbil amb els horaris i les freqüències de pas.

Arxivat a: Via pública
Tòtem a la parada d'autobús de l'avinguda de la Llibertat.
Tòtem a la parada d'autobús de l'avinguda de la Llibertat.
Montornès Smart City
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona