CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Lliurats cinc pisos més de lloguer social

Lliurats cinc pisos més de lloguer social

19/12/2023

Els cinc darrers habitatges lliurats estan ubicats al centre del poble. L’Ajuntament ha aconseguit transformar aquests pisos inicialment ocupats amb activitats delictives en pisos públics de lloguer social.

En els darrers dies s’ha fet la signatura de contracte i el lliurament de claus a les cinc unitats familiars adjudicatàries de la darrera convocatòria de pisos públics de lloguer de l’Ajuntament.

S’han adjudicat 2 habitatges a famílies de 3 a 5 membres, 1 habitatge destinat a unitats familiars de 4 a 8 membres; 1 habitatge a persones amb mobilitat reduïda i 1 habitatge a gent gran.

El sorteig es va dur a terme el 18 d’octubre i hi van accedir un total de 26 sol·licitants amb inscripció al Registre de Sol·licitants d’Habitatge Protegit vigent, dels 62 que inicialment van presentar la sol·licitud a la convocatòria.

Les unitats familiars que han arribat al final del procés hi viuran durant els propers 7 anys.

De pisos delinqüencials a pisos públics de lloguer social 

A començaments de 2019, els habitatges ara adjudicats eren propietat d’una entitat bancària i patien ocupacions delinqüencials que ocasionaven problemes greus de convivència al veïnat. També hi havia riscos importants perquè tenien els subministraments elèctrics punxats i sobrecarregats.

L’abril d’aquell any, l’Ajuntament, prenent una mesura pionera i després seguida per altres municipis, va impulsar un expedient administratiu per declarar la inhabitabilitat dels pisos i motivar el desallotjament per manca de seguretat. Això va permetre revisar-los, precintar-los i impedir noves ocupacions delictives. Els costos associats al desallotjament i de la declaració d’inhabilitat van ser reclamats a l’entitat bancària, que se’n va fer càrrec. A partir d’aquí es van començar a fer moviments per poder adquirir els habitatges.

El juliol de 2021, l’Ajuntament va aconseguir comprar-los exercint el dret a tanteig i retracte pels 140.000 € que es demanaven, impedint així que fossin adquirits per un fons inversor. D’aquesta manera els pisos es van incorporar al parc públic d’habitatge de lloguer social de Montornès. Durant el 2022 es van dur a terme les aprovacions de les memòries de rehabilitació i es van iniciar les obres de condicionament. També es van redactar les bases generals de l’adjudicació d’habitatge social al poble i, durant aquest 2023, s’ha fet la convocatòria, el sorteig, l’adjudicació i el lliurament de claus. 

Actualment, el parc d’habitatge social del poble està format per 16 pisos, dels quals 5 es troben en fase de redacció dels projectes d’adequació.

 

 

Arxivat a: Ajuntament, Habitatge , Territori
Moment de l’acte de signatura dels contractes celebrat a finals de novembre
Cuina d'un dels pisos lliurats
Un dels pisos adequats i destinats a lloguer social
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona