CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Bons resultats en els primers mesos de funcionament del Pla Local de Seguretat

Bons resultats en els primers mesos de funcionament del Pla Local de Seguretat

27/11/2023

Montornès té una taxa anual de 55 delictes per cada 1.000 habitants, mentre que a Catalunya és de 77 delictes per cada 1.000 habitants. Les dades s’han donat a conèixer durant la Junta Local de Seguretat celebrada en els darrers dies.

La Junta Local de Seguretat, celebrada fa uns dies, ha servit per avaluar el funcionament del Pla Local de Seguretat de Montornès aprovat a començaments d’any.

La trobada, presidida per l’alcalde, José A. Montero, va comptar amb la presència del regidor de Seguretat Ciutadana i Convivència, Sergi Martínez i Mitjavila, el Director General de Coordinació de les Policies Locals, Marc Costa, i representants de tots els cossos policials que operen al municipi (Policia Nacional, Guàrdia Civil, Mossos d’Esquadra i Policia Local).

Les dades policials indiquen una reducció mitjana dels delictes d’un 9,9 % respecte l’any 2022. Els que més han disminuït són els perpetrats contra les persones i els robatoris, dos dels tipus que més preocupen a la ciutadania.

La taxa anual al municipi és de 55 delictes per cada 1.000 habitants, significativament per sota de la mitjana de fets delictius de Catalunya, que és de 77 delictes per cada 1.000 habitants. Les dades també indiquen un augment en la detecció de delictes relacionats amb la seguretat viària i la salut pública, com a resultat del desenvolupament d’operatius policials específics en aquests àmbits.

Finalment, es detecta un increment de les estafes, la gran majoria comeses per Internet, en la línia del que ve succeint a tot el territori de Catalunya en els darrers anys. 

Menys delictes i més sensació de seguretat 

El desenvolupament d’operatius policials i de serveis planificats de prevenció, la instal·lació de sistemes de videovigilància, i l’ingrés a presó de les persones acusades o condemnades són els fets principals que expliquen la reducció de delictes i la millora de la sensació de seguretat al municipi. 

En aquest sentit, el paper de la Policia Local és fonamental, ja que, segons les dades, ha dut a terme el 87 % de les detencions efectuades al terme municipal. Durant la Junta Local de Seguretat es va incidir en la necessitat de continuar treballant en aquesta línia i, alhora, incrementar el treball conjunt amb la resta de cossos policials. També es van acordar de reunions de coordinació per concretar la planificació de serveis preventius de seguretat per als propers mesos i els preparatius de la campanya de Nadal.

Arxivat a: Seguretat ciutadana
Assistents a la Junta Local de Seguretat
Un moment de la Junta Local de Seguretat
Un moment de la Junta Local de Seguretat
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona