CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Montornés ja té el Pla Local de Seguretat

Montornés ja té el Pla Local de Seguretat

24/03/2023

Aquests dies la Junta Local de Seguretat ha aprovat el Pla Local de Seguretat per al període 2023-2027.

Montornès s’afegeix al grup de municipis de Catalunya que disposen del Pla Local de Seguretat. El document va ser aprovat, fa uns dies, per la Junta Local de Seguretat, presidida per l’alcalde, José A. Montero, i formada per representants dels Mossos d’Esquadra, de la Guàrdia Civil, de la Policia Nacional, de la Policia Local i pel regidor delegat de l'Àrea de Seguretat i Convivència, Juan José Fernández, i la cap de l'àrea.

El pla és un instrument que, a partir de la diagnosi de la situació de seguretat al municipi, marca els objectius i les accions a desenvolupar.

L’objectiu del Pla Local de Seguretat és millorar la resposta, en termes d’eficàcia, eficiència, qualitat de servei i transparència, a les necessitats i demandes de la ciutadania en matèria de seguretat pública.

La Llei 4/2003 d’ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya estableix que els municipis que disposin de Policia Local han de crear una junta local de seguretat que, presidida per l’alcalde o l’alcaldessa, ha d’impulsar i liderar l’elaboració d’un pla general de seguretat per al municipi.

Dels 216 cossos de Policia Local que hi havia a Catalunya l’any 2021, només 39 municipis tenien aprovat el Pla Local de Seguretat.

Diagnosi, necessitats i actuacions

La diagnosi, que ha ofert una visió global de la situació a Montornès, ha permès identificar les necessitats en matèria de seguretat i de convivència i dissenyar un conjunt d’accions agrupades en quatre grans àmbits d’actuació:

- Sistema de seguretat: promoure la coordinació entre els diversos cossos de seguretat.
El Pla preveu que, amb una freqüència mensual, Policia Local i Mossos d’Esquadra col·laborin en un operatiu específic. 

- Seguretat ciutadana i convivència: reforçar el model de proximitat i atenció ciutadana.
En aquest apartat destaca la creació d’una unitat específica amb tasques de policia comunitària, la seguretat a l’espai públic amb perspectiva de gènere i la incorporació de videovigilància.

- Seguretat viària i mobilitat: millorar l’espai públic, la seguretat viària, la preservació del medi ambient i l’aposta cap a nous models de mobilitat sostenible i reduir l’accidentalitat en vies urbanes.
Entre altres aspectes, el Pla Local de Seguretat recull implementar un sistema de control de trànsit i d’accessos mitjançant la videovigilància.

- Protecció civil i emergències: protegir la ciutadania davant dels riscs naturals i antròpics detectats.
En el document s’inclou articular un protocol de comunicació amb la ciutadania en relació als avisos i consells emesos pel CECAT per a les diverses situacions de risc.

El Pla Local de Seguretat, aprovat per la Junta Local de Seguretat per al període 2023-2027, recull 16 objectius generals i 77 accions.

Arxivat a: Ajuntament, Seguretat ciutadana
Sessió de treball de la Junta Local de Seguretat
.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona