CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > L’Associació Cultural Palau Dalmanla duu la màgia d’”El Petit Príncep” al Teatre Margarida Xirgu

L’Associació Cultural Palau Dalmanla duu la màgia d’”El Petit Príncep” al Teatre Margarida Xirgu

24/10/2023

Aquest cap de setmana més de 1.100 persones han vist l’adaptació que l’Associació Cultural Palau Dalmanla de Montornès ha fet de la popular novel·la d’Antoine de Saint-Exupéry, barrejant teatre, filmacions, música i dansa.

Coincidint amb la celebració del 80è aniversari de la publicació de l’obra El Petit Príncep d’Antoine de Saint-Exupéry, l’Associació Cultural Palau Dalmanla ha estrenat la seva pròpia versió del conte.

Al llarg de tres funcions realitzades aquest cap de setmana al Teatre Margarida Xirgu, més de 1.100 persones han visualitzat l’espectacle, que barreja escenes teatrals, gravacions, música i dansa.

El projecte va néixer l’abril de 2022 amb una visita que diversos membres de l’entitat van fer al conjunt d’escultures dedicades a El Petit Príncep i que estan ubicades a la platja de Riells de l’Escala. A partir d’allà va començar un procés de documentació que els va dur a Toulouse aquell mateix estiu, on hi havia una exposició dedicada a l’obra.

La versió de l’Associació Cultural Palau Dalmanla agafa la base de la novel·la i estableix paral·lelismes entre el conte i la història del poble. N’és un exemple l’aterratge d’emergència d’una avioneta datat el 26 de juny de 1973 als boscos de Montornès.

Tanmateix, l’espectacle inclou filmacions d’El Petit Príncep visitant equipaments del poble com Ràdio Montornès, l’Arxiu Històric, els centres juvenils Sputnik i Satèl·lit, la Biblioteca, el Casal de Cultura i l’Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre. També s’hi poden veure elements patrimonials com la Torre del Telègraf, el Castell de Sant Miquel i el jaciment Mons Observans.

Més d’una cinquantena de persones voluntàries han treballat en tots els àmbits de l’obra: interpretació, atrezzo, vestuari, il·lustracions, edició, filmacions, disseny, guió... També hi ha col·laborat l’Ajuntament i diversos comerços del poble. A més, s’emmarca en un projecte global que inclou la participació de l’entitat en la celebració de Sant Jordi d’aquest any a la plaça de Pau Picasso o la creació d’una comparsa d’El Petit Príncep per prendre part en la rua de Carnaval de 2024.

El Petit Príncep... a Montornès arriba un any després de Queen Masferrer, el primer espectacle propi de l’Associació Cultural Palau Dalmanla. L’obra, estrenada l'octubre de 2022 al Teatre Margarida Xirgu, barrejava les cançons de Queen amb la història de la masia Can Masferrer a través de música, filmacions i teatre.

Arxivat a: Cultura i festes
Final de la representació d'"El Petit Príncep... a Montornès", amb tots els personatges i membres de l'equip a l'escenari.
L'aviador amb El Petit Príncep.
La Rosa, en acció.
El Teatre Margarida Xirgu, pràcticament ple amb la tercera i darrera funció.
L'Home Vanitós sedueix el Petit Príncep.
Escena en què El Petit Príncep arriba al Planeta Terra.
Ball de La Guineu i El Petit Príncep.
L'Aviador en una de les escenes finals de l'obra.
Un dels fotogrames d'"El Petit Príncep... a Montornès".
Un dels fotogrames d'"El Petit Príncep... a Montornès".
Membres de l'entitat al conjunt d’escultures dedicades a "El Petit Príncep", a l’Escala. (imatge: AC Palau Dalmanla)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona