CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > La història de Can Masferrer amb Queen com a banda sonora

La història de Can Masferrer amb Queen com a banda sonora

17/10/2022

Al voltant de 650 persones han assistit a les dues funcions de l’espectacle "Queen Masferrer" aquest cap de setmana al Teatre Margarida Xirgu. Es tracta d’un projecte de l’Associació Cultural Palau Dalmanla per donar a conèixer la història de l’espai d’una manera lúdica. Per complementar l’obra, l’entitat ha organitzat una visita a Can Masferrer el 23 d’octubre al matí.

Filmacions, gags teatrals i la inconfusible música de Queen s’han fos en el primer gran espectacle de l’Associació Cultural Palau Dalmanla: Queen Masferrer.

Dissabte i diumenge a la tarda, l’entitat va oferir dues funcions d’aquesta obra que repassa la història de la masia Can Masferrer a través de l’època romana, l’edat mitjana i les èpoques moderna i contemporània. Entre les dues funcions realitzades hi ha hagut al voltant de 650 espectadors/es.

El projecte ha involucrat un total de 23 actors i actrius del poble de totes les edats i ha comportat fins a 67 hores de gravació. Els membres de la mateixa associació s’han encarregat d’enregistrar, planificar i editar els curtmetratges.

Una nova oportunitat per descobrir la masia in situ

Per complementar les dues representacions de Queen Masferrer al Teatre Margarida Xirgu, l’Associació Cultural Palau Dalmanla, amb el suport del Departament de Patrimoni Històric i l'Associació de Músics de Masferrer, ha organitzat una visita guiada a Can Masferrer el diumenge 23 d'octubre al matí. Qui vulgui anar-hi caminant sortirà a les 10.30 h dels jardins de l’Ajuntament, mentre que les persones que s’hi vulguin desplaçar pels seus propis mitjans es trobaran a l’espai a les 11 h.

Explorant el passat de Can Masferrer

Pel que esmenten les fonts bibliogràfiques, Can Masferrer es podria correspondre amb una antiga vila romana d’època imperial creada a partir del s. I dC com a lloc residencial i de producció massiva utilitzant ma d’obra esclava.

A finals del s. X, per primera vegada, la masia apareix als documents com a Vilar d’Abdelà i posteriorment com a Vilar d’Ordila, probablement per la producció de cereals als camps. Fins al 1488 va ser propietat de la família Boada, i després passaria a mans dels Masferrer.

Les restes arqueològiques visibles, d’estil gòtic, pertanyen al s. XVI. L’Arxiu Històric Municipal conserva l’escut heràldic que decorava la façana principal, de mitjans del s. XVIII. Després de passar a mans dels Perpinyà l’any 1674 i a la família Simó i Palau el segle XIX, Can Masferrer va continuar funcionant com a casa de camp fins a finals del s. XX. L’Ajuntament en va adquirir la titularitat el 1988 i en els darrers 30 anys ha esdevingut la seu de l’Associació de Músics de Masferrer.

Arxivat a: Cultura i festes
Participants en l'espectacle "Queen Masferrer".
Públic assistent a la sessió de diumenge de "Queen Masferrer".
Un dels gags teatrals de "Queen Masferrer".
Una escena de "Queen Masferrer".
Un dels gags teatrals de "Queen Masferrer".
Un dels gags teatrals de "Queen Masferrer".
Un dels gags teatrals de "Queen Masferrer".
Un dels gags teatrals de "Queen Masferrer".
Intervenció de la regidora de Cultura, Mercè Jiménez, al final de l'espectacle.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona