CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Tot preparat per a una nova Festa Major plena de propostes culturals per a tots els gustos

Tot preparat per a una nova Festa Major plena de propostes culturals per a tots els gustos

25/08/2023

La Comissió de Festes ha elaborat una programació de gairebé 70 activitats que inclou cercaviles, concerts, jocs familiars, competicions esportives i degustacions gastronòmiques, entre d’altres. Els actes centrals començaran el 15 de setembre amb el pregó del Mag Lari, tot i que la primera setmana del mes ja hi haurà propostes.

Amb les vacances d’estiu arribant a la seva fi i la tornada a la feina i a l’escola a tocar, el veïnat ja compta els dies per a la Festa Major de Montornès. Enguany la Comissió de Festes, formada per representants d’entitats i professionals municipals, ha agrupat prop d’una setantena d’activitats per a totes les edats i gustos.

Els actes centrals de la festa començaran la tarda del 15 de setembre amb el seguici popular de la Colla de Geganters, la cremada de l’Ajuntament a càrrec del Ball de Diables i Drac de Montornès, i la lectura del pregó, en aquesta ocasió a càrrec del reconegut Mag Lari. Tot i això, com és habitual, en els dies previs ja hi haurà propostes com la presentació de les noves postres de la Festa Major (06/09), la presentació de la Festa Major 2023 (07/09), el 2n Birrafest de les penyes Pere Anton i Els Bartomeus (09/09) o el Vermut Infernal (10/09).

La Fontapa canvia d’escenari
Una de les novetats d’enguany és el canvi d’ubicació de la Fontapa (16/09). Els departaments de Promoció Econòmica i Festes i la Unió de Botiguers, organitzadors de l’esdeveniment, han traslladat aquesta degustació de tapes al carrer Major i al parc dels Gegants, un espai més ampli que assegurarà un major confort i seguretat. També s’ha modificat l’emplaçament d’altres propostes del programa.

Grocs o verds: qui guanyarà?
Les penyes Pere Anton i Els Bartomeus han recuperat la Batalla de Penyes, una iniciativa que arriba a la quarta edició i que mesurarà les forces de cada colla a través de cinc proves. Aquestes són la recollida solidària i sostenible de taps (del 4 al 18/09), la campanya de donació de sang i plasma (12/09), l’estirada de corda (17/09), el Derribo inflable mecànic (17/09) i la Batalla Musical (18/09). El mateix 18 de setembre s’anunciarà el veredicte de la batalla a la plaça de Pau Picasso.

Ambdues penyes també oferiran altres activitats fora de competició. A més de la Vermufarra (activitat que organitzen conjuntament el 17/09), Els Bartomeus proposen la sessió de màgia familiar amb la Maga Lilina (16/09), el 1r Torneig de futbolí (16/09) i l’Escalabirres (16/09). Per la seva banda, els Pere Anton promouran el Tortillantón (16/09), el Concurs de menjada de flams (16/09), la 5a Cursa en roba interior o no (16/09), una batucada (16/09) i el Pere Anton Open Festival (17/09).

No hi ha festa sense música!
La zona de concerts de l’aparcament del CEM Les Vernedes tornarà a esdevenir el lloc per tancar les nits de Festa Major tot movent el cos. Els responsables de fer-ho seran Maruja Limón (15/09), El Pony Pisador (15/09), El Wateke (15/09), Banda Neon (16/09), DJ Trapella (16/09) i Maceta Sound Beat (17/09). Hi haurà control d’accés sense reserva prèvia. Del 15 al 17 de setembre s’hi instal·laran parades del Punt Lila del Departament de Polítiques d’Igualtat i de l’Espai Crític del Servei de Prevenció de Drogues i Riscos Associats de la Mancomunitat del Galzeran per proporcionar informació i materials a qui s’hi apropi.

A més, hi haurà actuacions musicals a altres punts com la plaça de Pau Picasso (15/09 amb el Guateque Que nos quiten lo bailao de l’Associació Fotogràfica Montornès, 17/09 amb Piratas Rumbversions i 17/09 amb Orelles de Xocolata), el parc dels Gegants (16/09 amb La Central d’Èxits, per la Fontapa), i la Carpa Polivalent El Sorralet (17/09 amb l’Orquestra Maravella).

Festa Major amb respecte i convivència
Les primeres pàgines de la programació inclouen una campanya de sensibilització amb consells i recomanacions sobre el consum d’alcohol moderat, el descans del veïnat, l’ús de gots reutilitzables a les activitats per evitar residus, o la prevenció d’agressions masclistes i sexistes.

També s’hi detallen les afectacions en el trànsit i l’aparcament de vehicles en determinades activitats, així com mesures de prevenció de riscos sobre els correfocs i altres espectacles pirotècnics.

Un any més, fira d’atraccions inclusiva
Per tercer any consecutiu, es reservarà la franja horària de 18.30 a 20 h perquè les atraccions del recinte firal funcionin sense emetre ni música ni llums estridents. L’objectiu és garantir l’accés d’infants i persones adultes amb hipersensibilitat auditiva o diagnòstic del Trastorn de l’Espectre Autista (TEA).

Com és habitual, el diumenge de la Festa Major les atraccions degudament identificades oferiran una promoció 2x1, de manera que amb la compra d’un tiquet se n’obtindran dos. Podeu consultar l’horari de la fira a les primeres pàgines del programa.

Els esports mai falten per Festa Major
A més de les activitats culturals, el programa recull propostes que les entitats esportives han organitzat al voltant de les festes. Enguany hi haurà tennis, futbol taula, bitlles, bàsquet, escacs, futbol sala, atletisme, karate i ciclisme.

L’outfit de la festa, ja disponible
El veïnat ja pot adquirir la samarreta de la Festa Major 2023, dissenyada per la il·lustradora local Neus Mondaray. El color triat és el blau fosc i conté el dibuix de diversos elements de la cultura popular al municipi. Té un preu de 6 euros i està disponible als establiments Frutos Secos Ike, El Gato con Botas i Pollería Angelita.

Tota la festa a un clic
Els perfils de Facebook, Twitter i Instagram de l’Ajuntament (@ajmontornes) i els de Facebook i Instagram del Departament de Cultura i Festes (@culturamontornes) compartiran publicacions sobre les activitats. Des de la Comissió de Festes es convida el veïnat a compartir les seves pròpies imatges de la festa amb l’etiqueta #FMMontornes23.

El programa en format paper arribarà a les bústies en els propers dies. A l’enllaç adjunt en podeu consultar la versió digital.

Arxivat a: Cultura i festes
Detall de la imatge de la Festa Major 2023.
Imatge: Mag Lari
Imatge: El Pony Pisador.
Imatge: Maruja Limón.
Imatge: BANDA NEON.
El parc dels Gegants és la nova ubicació de la Fontapa.
La Ike amb la samarreta de la Festa Major 2023.
Veredicte de la Batalla de Penyes (2022).
XXXII Dansa de la Batalla (2022).
Correfoc (2022).

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona