CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Obertes les convocatòries de subvencions per a projectes d’igualtat de gènere i diversitat funcional

Obertes les convocatòries de subvencions per a projectes d’igualtat de gènere i diversitat funcional

28/06/2023

Els ajuts s’adrecen a projectes desenvolupats per entitats sense ànim de lucre del poble. Les sol·licituds es poden presentar fins al 17 de juliol. En total, l’Ajuntament hi destinarà 20.000 euros.

Aquest dimecres s’han obert les convocatòries per optar als ajuts que l’Ajuntament atorga a les entitats locals sense ànim de lucre que desenvolupen projectes que fomenten la igualtat de gènere i propostes inclusives per a persones amb diversitat funcional. És el sisè any consecutiu que es convoquen. L’import destinat a cada àmbit és de 10.000 euros. El total, 20.000 euros que suposen una continuïtat respecte als anys anteriors.

En la concessió de les subvencions per al foment de la igualtat de gènere, es valoraran els projectes que serveixin per reforçar i ampliar l’acció contra les violències masclistes, que estimulin l’apoderament de les dones, que promoguin una redistribució equitativa dels treballs i dels temps entre dones i homes, la coeducació, la pràctica de l'esport femení i la sensibilització en matèria LGBTI+. Tots aquests aspectes estan recollits en el darrer Pla d’Igualtat de gènere i diversitat sexual aprovat el juliol de 2022.

Les subvencions per a projectes inclusius en relació a la diversitat funcional tindran en compte les accions que afavoreixin la incorporació de persones amb aquesta condició en les activitats socials i culturals, l’impuls de l'esport adaptat i les actuacions de suport i acompanyament a les persones afectades i el seu entorn familiar.

Les sol·licituds per a les dues convocatòries es poden presentar fins al 17 de juliol. (Trobareu tota la informació en els enllaços adjunts.) El Departament d'Igualtat ofereix suport per a la presentació de les sol·licituds a les entitats que ho necessitin a través del correu (Necessites javascript per veure aquest correu-e) i el telèfon 660 277 470.

Avançant amb les entitats cap a la igualtat

La convocatòria d’ajuts per al foment de la igualtat i la inclusió dins de l’activitat associativa ha estat una oportunitat per a les entitats. Durant els darrers cinc anys, s’han desenvolupat projectes de suport a la inclusió d’infants amb diversitat funcional a les activitats extraescolars i a la pràctica esportiva, i també s’ha incrementat la participació de les dones en l’àmbit esportiu. D’aquesta manera es va avançant en el camí que siguin les mateixes entitats les que incorporin la visió equitativa i inclusiva a la seva pràctica diària.

L’any 2022 es van subvencionar 7 projectes de diversitat funcional i 5 projectes d’igualtat relacionats amb el lleure, l’educació i els esports.

Arxivat a: Igualtat
Partit de la II Special Cup celebrada a Montornès (Maig de 2022).
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona