CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Les cooperatives escolars del projecte CuEmE a Montornès recapten més de 1.500 euros per a entitats socials

Les cooperatives escolars del projecte CuEmE a Montornès recapten més de 1.500 euros per a entitats socials

16/06/2023

Després de crear les seves cooperatives i elaborar els seus productes, l’alumnat de les escoles Palau d’Ametlla, Mogent i Marinada que enguany ha participat en el CuEmE ha venut verdures, manualitats i altres objectes a la plaça de Pau Picasso per recaptar fons per a les entitats Globus pels Valents, Montornès Animal i Fundació Privada Vallès Oriental.

L’alumnat de 6è de l’Escola Marinada i el de 5è de les escoles Palau d’Ametlla i Mogent ha treballat de valent aquest curs per tirar endavant les cooperatives creades en el marc d’una nova edició del projecte Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE).

El CuEmE és una iniciativa de la Diputació de Barcelona que pretén fomentar la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d’educació primària. Durant un curs escolar, amb el suport dels departaments d’Educació i OPEC de l’Ajuntament i la comunitat educativa, l’alumnat crea i gestiona una cooperativa i tracta valors com la solidaritat, la igualtat d’oportunitats i l’equitat a través del treball per projectes.

En els darrers dies, els nens i les nenes han sortit al carrer per vendre els seus productes al mercat setmanal de la plaça de Pau Picasso i entre tots/es han recaptat més de 1.500 euros que destinaran a diverses entitats socials.

Els infants de la cooperativa Marikea de l’Escola Marinada (centre que participava per primera vegada en el projecte) han venut plantes d’aloe vera que han cultivat i manualitats. Han aconseguit 357 euros i destinaran part de la recaptació a la Fundació Privada Vallès Oriental.

Pel que fa a Som Solidaris PA dels nens i nenes de l’Escola Palau d’Ametlla, amb la venda de manualitats han rebut 560 euros i col·laboraran amb l’associació Globus pels Valents.

Finalment, la cooperativa L’Hort de l’Àvia, dels infants de l’Escola Mogent, ha venut les verdures que ha cultivat a l’hort que hi ha al pati del centre. Amb tot, han recaptat 630 euros i han escollit l’entitat Montornès Animal per donar una part dels fons.

Una visió general de l’Economia Social i Solidària

Al llarg del curs, els infants han assistit a diverses sessions per conèixer el funcionament de les cooperatives. Entre altres activitats, han visitat la cooperativa agroecològica La Kosturica i han participat en un taller sobre verdures de temporada i en un altre per fer un planter amb alfàbrega. També han rebut informació sobre plantes complementàries per evitar plagues, remeis o calendaris de plantacions, entre altres aspectes.

Arxivat a: Educació
Paradeta de la cooperativa L'Hort de l'Àvia, de l'Escola Mogent.
Paradeta de la cooperativa Marikea, de l'Escola Marinada.
Paradeta de la cooperativa Som Solidaris PA, de l'Escola Palau d'Ametlla.
Paradeta de la cooperativa Marikea, de l'Escola Marinada.
Paradeta de la cooperativa Som Solidaris PA, de l'Escola Palau d'Ametlla.
Paradeta de la cooperativa L'Hort de l'Àvia, de l'Escola Mogent.
Paradeta de la cooperativa Marikea, de l'Escola Marinada.
Paradeta de la cooperativa Som Solidaris PA, de l'Escola Palau d'Ametlla.
Paradeta de la cooperativa L'Hort de l'Àvia, de l'Escola Mogent.
Paradeta de la cooperativa Marikea, de l'Escola Marinada.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona