CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Els infants del projecte Big Vent Marinada exhibeixen les seves habilitats musicals en concert

Els infants del projecte Big Vent Marinada exhibeixen les seves habilitats musicals en concert

01/06/2023

La quarantena d’infants que conformen la primera promoció del projecte han fet una actuació oberta a les famílies aquesta tarda a l’Escola Marinada. En els darrers dos cursos, els nens i les nenes han rebut classes d’instruments de vent per part del professorat de l’Escola Municipal de Música. El projecte continuarà el curs vinent.

Els nens i les nenes de 4t de primària que han participat en la primera edició de la iniciativa Big Vent Marinada han mostrat tot el que han après en un concert que han ofert aquest dijous a la tarda a l’Escola Marinada.

L’activitat va néixer el març de 2020, poc abans de l'inici de la pandèmia. La COVID-19 va obligar a suspendre el projecte, que no es va poder reprendre fins al setembre de 2021. Des de llavors, aquests dos darrers cursos, els infants del centre han rebut classes d’instruments de vent com el saxo, el clarinet, la flauta travessera, la trompeta i el bombardí. El professorat de l’Escola Municipal de Música els ha impartit les sessions, de caràcter setmanal i en horari lectiu.

La música i les arts, una part fonamental de l'educació

El projecte Big Vent Marinada està emmarcat en el moviment UIUI (Un infant, un instrument) i en el projecte AraART (que també inclou sessions de dansa i teatre a càrrec de professionals de l’Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre dins del Catàleg d’Activitats Educatives de l’Ajuntament). També està integrat en la filosofia del Pla Educatiu d’Entorn, que fomenta l’educació 360 amb la implicació de tots els agents de la comunitat.

Tot plegat té l’objectiu d'apropar les arts a l’alumnat i introduir la pràctica musical amb instruments a l’Escola Marinada, esdevenint una via per democratitzar l’accés a l’educació artística a través de la pràctica instrumental en grup, mentre es treballen aspectes com la cohesió, la socialització, la motivació i l’atenció.

L’alumnat de l’Escola Marinada que enguany finalitzarà 2n i 3r de primària agafarà el relleu del projecte el curs vinent i aprendrà a tocar els instruments. El 2020 l’Ajuntament va donar suport a la col·laboració entre ambdós centres amb l’adquisició dels 54 instruments, amb una inversió de 23.902,34 €.

 

Arxivat a: Cultura i festes, Educació
Un moment del concert dels infants del projecte Big Vent Marinada.
Un moment del concert dels infants del projecte Big Vent Marinada.
Un moment del concert dels infants del projecte Big Vent Marinada.
Un moment del concert dels infants del projecte Big Vent Marinada.
Un moment del concert dels infants del projecte Big Vent Marinada.
Un moment del concert dels infants del projecte Big Vent Marinada.
Un moment del concert dels infants del projecte Big Vent Marinada.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona