CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > El voluntariat, de nou en acció per la defensa de la natura

El voluntariat, de nou en acció per la defensa de la natura

15/05/2023

Unes 80 persones han participat en la jornada de neteja que la Fundació Rivus i el Consorci Besòs Tordera han organitzat aquest diumenge amb el suport dels ajuntaments de Montornès, Montmeló i Martorelles i de les entitats Montornès Animal i Creu Roja. Els voluntaris i voluntàries han recollit 40 sacs de residus diversos i altres deixalles voluminoses.

La llera del riu Besòs a l’altura de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Montornès ha estat l’escenari de l’acció de neteja celebrada aquest diumenge dins de la iniciativa Let’s Clean Up Europe, a Catalunya promoguda per l’Agència de Residus. Es tracta d’una zona protegida inclosa en la Xarxa Natura 2000 de la Unió Europea des del 2016.

Una vuitantena de persones van participar en la jornada, organitzada per la Fundació Rivus i el Consorci Besòs Tordera dins del cicle de caminades ItineraRius i amb el suport dels ajuntaments de Montornès, Montmeló i Martorelles i de les entitats Montornès Animal i Creu Roja Granollers i Mollet.

Els voluntaris i les voluntàries van omplir un total de 40 sacs de deixalles: 12 d’envasos i plàstics, 1 de paper i cartró, 2 de vidre i 25 d’altres tipus. També van recollir deixalles de major volum, con pneumàtics, cadires, tubs i cintes d’ús industrial, i van detectar abocaments de runes i matalassos que seran recollits per les brigades corresponents.

En el transcurs del matí, els infants van participar en un taller de dibuix dinamitzat per la Fundació Rivus en què han retratat algunes de les espècies més emblemàtiques dels rius com la llúdriga, l’ànec collverd, la tortuga de rierol i la granota verda.

Després de la neteja, la Creu Roja va impartir un taller de primers auxilis per mostrar algunes maniobres de reanimació.

La matinal va finalitzar amb una visita guiada a l’EDAR de Montornès, on el públic va conèixer de primera mà els processos de depuració als quals se sotmeten les aigües residuals per poder-les abocar al medi fluvial en condicions òptimes per a la vida aquàtica. També van visitar les instal·lacions de l’Urban River Lab, un espai experimental creat el 2015 per desenvolupar projectes que permeten conèixer els efectes de la vegetació i els substrats en l’aigua amb l’objectiu de millorar-ne la qualitat.

Arxivat a: Medi Ambient
Un moment de la jornada Let's Clean Up Europe 2023.
Un moment de la jornada Let's Clean Up Europe 2023.
Un moment de la jornada Let's Clean Up Europe 2023.
Un moment de la jornada Let's Clean Up Europe 2023.
Taller de primers auxilis de la Creu Roja.
Visita guiada a l'EDAR de Montornès.
Foto de grup de persones participants en la jornada Let's Clean Up Europe 2023.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona