CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Montornès, Montmeló i Martorelles s’uneixen per celebrar el Let’s Clean Up Europe 2023

Montornès, Montmeló i Martorelles s’uneixen per celebrar el Let’s Clean Up Europe 2023

03/05/2023

Per primera vegada, la Fundació Rivus i el Consorci Besòs Tordera han coordinat una actuació de neteja de la llera del riu amb la col·laboració dels tres municipis, l’associació Montornès Animal i la Creu Roja. Per participar-hi cal inscriure’s prèviament de manera telemàtica.

El diumenge 14 de maig al matí, els municipis de Montornès, Montmeló i Martorelles sumaran forces amb la Fundació Rivus i el Consorci Besòs Tordera per netejar la llera del riu Besòs dins de la iniciativa Let’s Clean Up Europe i en el marc del projecte ItineraRius del consorci.

A Catalunya l’Agència de Residus promou la iniciativa, comuna a tot Europa, amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la quantitat de residus que hi ha a la natura.

Les persones que hi vulguin participar podran sortir des del pont del Casal de Cultura de Montornès o des de la plaça de la Vila de Montmeló a les 9.30 h. També hi ha l’opció de trobar-se a les 10 h a l’Estació d’Aigües Residuals (EDAR) de Montornès. Allà se’ls donarà la benvinguda i els materials necessaris per recollir els residus, i es farà l’explicació de l’activitat.

De 10.15 a 12.15 h, els voluntaris i les voluntàries duran a terme la neteja per tota la zona, declarada Xarxa Natura 2000 per la Unió Europea. Seguidament, hi haurà tallers infantils i un altre a càrrec de la Creu Roja. La jornada acabarà amb una visita guiada a l’EDAR de Montornès per a les persones que s’hi vulguin quedar.

Els i les participants rebran avituallament i un obsequi. Es recomana que portin roba còmoda i calçat adequat, gorra i crema solar. La inscripció és gratuïta i està disponible al web habilitat pel Consorci Besòs Tordera.

La proposta compta amb el suport dels ajuntaments dels tres municipis implicats, de la Creu Roja i de l’associació Montornès Animal.

Actuant per una Europa més neta

Segons dades de l'Agència de Residus, a l’edició de l’any passat, a tot Catalunya, al voltant de 45.900 participants van recollir un total de 93.715 quilos de residus en 710 accions de neteja organitzades a 321 municipis.

Entre els residus més freqüents a la natura hi ha les tovalloletes humides, les burilles, les ampolles de plàstic, les llaunes o les bosses.

Arxivat a: Medi Ambient
Un moment del Let's Clean Up Europe 2022 a Montornès.
Cartell de l'activitat.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona