CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Els dos equips Specials del Club Bàsquet Vila de Montornès, campions dels jocs Special Olympics Granollers 2023

Els dos equips Specials del Club Bàsquet Vila de Montornès, campions dels jocs Special Olympics Granollers 2023

05/04/2023

Els Specials A i B del Montornès han superat els tres partits que han jugat i han arribat al més alt de la classificació de la competició, celebrada del 30 de març al 2 d’abril a Granollers. Les olimpíades han aplegat al voltant de 1.500 esportistes d’arreu del món i han inclòs fins a 14 disciplines com l’atletisme, la gimnàstica o el bàdminton.

Els jocs Special Olympics Granollers 2023 han deixat els dos equips Specials del Club Bàsquet Vila de Montornès com a guanyadors d’aquesta disciplina.

La Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual (ACELL) i l’entitat Special Olympics han organitzat la 12a edició de la competició amb l’objectiu de donar visibilitat a esportistes amb discapacitat intel·lectual generant complicitats solidàries i de respecte a la societat amb l’esport com a vehicle per al foment de la inclusió i la integració de les persones.

Els dos equips Specials del Vila de Montornès han disputat tres partits cadascun i els han guanyat tots tres. D’una banda, els Specials A han superat el C.E Horitzó i la Penya Barcelonista Vilassar als partits de divendres, i als Lluïsos de Gràcia a la final. D’altra, els Specials B han guanyat els Lluïsos de Gràcia i el Prodis Ametista als primers dos partits, i el Fem UE Mataró a la final de dissabte.

Els entrenadors Francisco Manuel Sevilla i Marc López, així com la monitora Noemí Martínez, s’han desplaçat a Granollers amb els jugadors.

Els Special Olympics Granollers 2023 han inclòs un total de 14 disciplines esportives i han mobilitzat al voltant de 1.500 esportistes d’11 comunitats autònomes d’Espanya i de 10 països. L’esdeveniment també ha comptat amb la col·laboració de 600 persones voluntàries.

Els Specials del CB Vila de Montornès, un referent de l’esport inclusiu

El Club Bàsquet Vila de Montornès va posar en marxa el primer equip d’infants i joves amb necessitats especials el novembre de 2015 amb l’objectiu de crear un espai on aprendre nocions bàsiques sobre bàsquet i desenvolupar les habilitats socials.

Amb els anys, els dos conjunts han anat acumulant triomfs arreu del territori, fins que el 2021 van fer doblet: el juny es van proclamar campions de lliga i el desembre van coronar-se campions de Catalunya.

Els dos equips també van vèncer a la II Special Cup que el CB Vila de Montornès va organitzar el maig de 2022 al pavelló del CEM Les Vernedes, amb 10 equips de la província que hi van participar.

Arxivat a: Esports
Els dos equips Specials del CB Vila de Montornès, després de la victòria. (imatge: CB Vila de Montornès)
Un dels partits dels Specials A als Special Olympics Granollers 2023. (imatge: CB Vila de Montornès)
Un dels partits dels Specials B als Special Olympics Granollers 2023. (imatge: CB Vila de Montornès)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona