CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Campanya informativa per optar als ajuts de rehabilitació energètica d’edificis

Campanya informativa per optar als ajuts de rehabilitació energètica d’edificis

23/03/2023

El dilluns 27 de març, a les 18 h, hi haurà una reunió informativa a l’Espai Cultural Montbarri. És oberta al veïnat i a les comunitats de propietaris/es. Un total de 207 habitatges de Montornès Centre i Montornès Nord es podran beneficiar dels ajuts.

L’Ajuntament ha posat en marxa una campanya informativa per assessorar el veïnat que es pugui beneficiar dels ajuts de la rehabilitació energètica aconseguits pel Consistori de la línia de barris dels Fons Europeus Next Generation. Un total de 207 habitatges de Montornès Centre i Montornès Nord es podran beneficiar d’aquests ajuts. L’import preassignat a Montornès és de 3.221.892 €.

El dilluns 27 de març, a les 18 h, l’Espai Cultural Monbarri acollirà una sessió informativa i de presentació del projecte. És oberta a tothom, tot i que l’Ajuntament ha citat específicament les comunitats veïnals de 6 edificis (15 escales) de Montornès Centre i de Montornès Nord que, a priori, compleixen els requisits per poder acollir-se als ajuts. Tots els edificis candidats, construïts abans de 1980, presenten deficiències de conservació i necessiten també intervencions de millora d’eficiència energètica.

L’Ajuntament també preveu posar en marxa una oficina per assessorar i donar suport al veïnat en aquesta qüestió.

Els ajuts previstos són: una subvenció del 65 % de l’import de les obres finançada pels fons europeus Next Generation (ajut màxim de 14.500 €); una subvenció addicional del 15 % de la despesa de les obres a càrrec de l’Ajuntament i ajuts específics en casos de vulnerabilitat. A més hi haurà bonificacions fiscals.

La previsió és que, com a conseqüència de l’actuació, els edificis rehabilitats puguin reduir el consum d’energia entre un 45 i un 60 %.

Altres línies de subvenció

A banda de les subvencions descrites, hi ha un programa que preveu ajuts a partir del 40% depenent del nivell d’estalvi energètic previst amb les obres de rehabilitació. Un altre es destina a la millora de l’eficiència energètica d’habitatges individuals amb una subvenció màxima de 3.000 € i també hi ha la possibilitat d’optar a ajuts per a la redacció de projectes de rehabilitació d’edificis.

L’Oficina d’Acció Climàtica també presta assessorament per accedir a aquests altres programes.

Arxivat a: Territori, Habitatge
.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona