CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Estalvi i conscienciació en la celebració del Dia Mundial de l’Aigua

Estalvi i conscienciació en la celebració del Dia Mundial de l’Aigua

20/03/2023

Un any més, Montornès s’adhereix a la commemoració, el 22 de març, del Dia Mundial de l'Aigua amb l’objectiu de reflexionar sobre la fragilitat i la importància de l’aigua en la salut de les persones i el medi ambient. A l’entorn d’aquesta data, al poble hi haurà una exposició i una sessió de contacontes sobre la temàtica.

Com cada 22 de març, es commemora el Dia Mundial de l’Aigua, enguany marcat per la situació de sequera. En aquesta edició la data porta per lema “Accelerar el canvi mitjançant l’associació i la cooperació”. L’Ajuntament de Montornès s’ha adherit a la celebració amb dues activitats que tindran lloc a la Biblioteca.

La primera és l’exposició Aigua, una mostra bibliogràfica ideada pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT) que conté fins a 156 llibres sobre la temàtica per a totes les edats. El públic la podrà veure fins al 14 d’abril en l’horari habitual de l’equipament: de dilluns a divendres, de 15 a 20 h; dijous, de 9 a 13 h; i dissabtes, de 10 a 13 h.

La segona activitat inclosa en la celebració del Dia Mundial de l’Aigua serà una sessió de contes que tindrà lloc el mateix 22 de març, a les 17 h. El contacontes Blai Senabre explicarà el relat El senyor riu, adreçat a infants majors de 3 anys. En aquest cas cal inscriure’s prèviament al web entrades.montornes.cat

La Conferència de les Nacions Unides sobre el Medi Ambient i el Desenvolupament (CNUMAD) va fixar aquesta fita el 1992 a Rio de Janeiro. A Catalunya, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) promou activitats al voltant de la data per conscienciar de la importància d’aquest bé comú, indispensable per a la vida.

Més propostes per educar en la protecció del medi ambient

La mateixa setmana del Dia Mundial de l’Aigua es realitzaran altres activitats de caràcter mediambiental amb motiu de la celebració de la 28a Mitja Montornès - Montmeló - Vilanova - La Roca, que s’acull als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS 17).

Durant la celebració de la Mini Solidària del 25 de març, a partir d’una proposta de l’Ajuntament, l’entitat Gestió Natural oferirà un taller de construcció de caixes niu a la plaça de Pau Picasso. A la vegada, l’associació Montornès Animal durà a terme un taller de manualitats.

La mateixa entitat col·laborarà amb la Mitja per segon any consecutiu amb una jornada de neteja al voltant del riu Mogent. La iniciativa serà el 2 d’abril al matí. Les persones que hi participin rebran un lot de productes Henkel i esmorzar.

Arxivat a: Medi Ambient
Imatge del Dia Mundial de l'Aigua 2023.
El contacontes Blai Senabre. (imatge: Blai Senabre)
Exposició "Aigua". (imatge: Biblioteca de Solsona)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona