CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Un any més, “Totes les dones, tots els drets, tots els dies”

Un any més, “Totes les dones, tots els drets, tots els dies”

02/03/2023

A l’entorn del Dia Internacional de les Dones, a Montornès es duran a terme activitats centrades en la visibilitat dels drets de les dones. La lectura del manifest serà el mateix 8 de març, a les 11 h, al davant de l'edifici de l’Ajuntament, i comptarà amb la participació de la comunitat educativa del municipi.

Com cada 8 de març, la regidoria de Polítiques d’Igualtat, amb el suport d’altres departaments municipals i entitats, ha dissenyat un programa d’activitats divulgatives, reivindicatives i de sensibilització per commemorar el Dia Internacional de les Dones.

La programació manté el lema Totes les dones, tots els drets, tots els dies, amb l’objectiu de continuar donant visibilitat als drets de totes les dones a diari i de posar en valor aquells moviments reivindicatius que han permès guanyar-los.

L’acte central del 8M serà la lectura del manifest institucional, el mateix dimecres 8 de març, a les 11 h, als jardins de l’Ajuntament. La trobada comptarà amb la participació de representants de la comunitat educativa de Montornès, amb l’objectiu de crear un missatge sobre la importància de la igualtat i la coeducació seguint la línia de treball iniciada amb la campanya "Canviem la mirada".

Ja a la tarda, a les 18.30 h, el grup feminista del taller de fotografia del Casal de Cultura, anomenat Dona’m Igualtat, inaugurarà l’exposició Feminisme 3.0 a Can Saurina. Una hora abans, un grup de veïnes del poble dinamitzarà una activitat reivindicativa a la plaça de la República. A més, a les 17 h, es projectarà la pel·lícula Moxie, d’Amy Poehler, al Centre Juvenil Sputnik.

Propostes sobre feminisme durant tot el mes

A banda de les activitats del dimecres, 8 de març, el programa del Dia Internacional de les Dones 2023 inclou altres propostes que tindran lloc durant tot el mes.

La cultura hi serà present amb la dramatització Un dret, un vot (9 de març a la Biblioteca), amb les actrius Mercè Rovira i Elena Codó recuperant el debat entre les parlamentàries Clara Campoamor i Victoria Kent sobre la inclusió del sufragi femení a les Corts republicanes de 1931. L’actriu Patricia Sornosa també oferirà un espectacle feminista l’11 de març, a les 20.30 h, al Teatre Margarida Xirgu. Es tracta de Flores, una obra on homenatja el seu llinatge matern a través de l’humor, la música i audiovisuals. En tots dos casos és necessari reservar entrada prèviament al web entrades.montornes.cat.

El món de l’esport també s’ha volgut sumar a la commemoració del 8M amb la IV Festa del bàsquet femení del Club Bàsquet Vila de Montornès (12 de març, al pavelló del CEM Les Vernedes), l’activitat Xuta per la igualtat (24 de març, al parc socioesportiu de Montornès Nord) i els entrenaments Sumem 6 km en la lluita per la igualtat inclosos en la Mitja Marató.

També hi haurà propostes de caràcter divulgatiu com la xerrada Dones, sardana i repressió a càrrec d’Encarna Gascón (16 de març a Can Saurina) i la jornada Arrels: Empremtes i llegat (19 de març a la plaça de Joan Miró).

El comerç, al costat de la igualtat

A banda de les activitats esmentades anteriorment, del 6 a l’11 de març, diversos comerços exposaran una selecció de fotografies de la mostra Sororitat i igualtat (de 2022) per mostrar les desigualtats i les discriminacions de les dones en l’àmbit laboral i social. N’hi haurà als establiments següents:

  • Pastisseria Viñallonga
  • Peixateria Rafa i Sònia
  • Carnisseria Costa
  • El Gato con Botas
  • La Gourmet-Teca
  • Mercat Nuestra Señora del Carmen

Algunes de les activitats compten amb servei d’acollida d’infants gratuït. Cal reservar-hi plaça enviant un correu electrònic a l’adreça (Necessites javascript per veure aquest correu-e) Per a més informació podeu consultar el programa adjunt a la notícia del web municipal.

Arxivat a: Igualtat
.

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona