CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > En marxa la primera edició del Pla d’Ocupació “Dignifiquem les cures, donem valor a la vida”

En marxa la primera edició del Pla d’Ocupació “Dignifiquem les cures, donem valor a la vida”

07/02/2023

El Departament d’Ocupació, Promoció Econòmica i Comerç (OPEC) de l’Ajuntament ha posat en marxa un nou Pla d’Ocupació centrat en l’atenció a les persones grans i el treball domèstic. Un total de 10 veïnes del poble han iniciat una formació d’atenció a persones en institucions sanitàries. D’aquestes, 6 han estat contractades.

L’atenció a les persones grans i el treball domèstic són els elements centrals del nou Pla d’Ocupació Local (POL) que el Departament d’Ocupació, Promoció Econòmica i Comerç (OPEC) de l’Ajuntament ha engegat aquests dies. La primera edició d’aquest projecte porta per nom “Dignifiquem les cures, donem valor a la vida”.

Des de l'OPEC s'han seleccionat 10 veïnes de Montornès en situació d’atur (6 de les quals han estat contractades per mitjà de plans d'ocupació) per realitzar una formació homologada pel Departament de Treball. Les dones faran un curs de 450 hores teòriques i pràctiques que els permetrà aconseguir el Certificat de professionalitat de nivell 2 d’Atenció a les persones en institucions sanitàries. La durada del contracte és de 6 mesos, al 70 % de la jornada laboral.

L’objectiu del POL és millorar l’ocupabilitat de persones que treballen en el sector de les cures, amb tasques centrades en l’atenció a les persones grans i el treball domèstic, entre d’altres. També es pretén sensibilitzar sobre la necessitat de millorar les condicions laborals de les persones que realitzen aquestes feines.

L’actuació és possible gràcies a un ajut del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), dins del programa Treball als Barris 2022. La subvenció per a aquest POL és de 70.231,32 €.

Arxivat a: Igualtat, Ocupació, Promoció Econòmica
Algunes de les dones contractades amb l'alcalde, José A. Montero.
Dones contractades per seguir el POL “Dignifiquem les cures, donem valor a la vida”.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona