CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Les cures, protagonistes de la 5a FESS de Montornès

Les cures, protagonistes de la 5a FESS de Montornès

25/10/2022

“Cuidem-nos per poder cuidar” és el lema de la 5a Fira de l'Economia Social i Solidària (FESS) que se celebrarà a Montornès entre el 4 i el 12 de novembre. Hi haurà una sessió sobre les cures a les organitzacions, un taller sobre l’autocura de les dones que fan cures i una jornada dedicada al treball de cures i als recursos per a famílies amb membres amb diversitat funcional. Les activitats són gratuïtes amb inscripció prèvia.

Entre el 4 i el 12 de novembre, Montornès acollirà la 5a Fira de l’Economia Social i Solidària (FESS), un espai pensat per donar visibilitat a iniciatives i projectes comunitaris que tenen com a objectiu millorar la qualitat de vida de les persones.

En aquesta ocasió l’eix central seran les cures i el lema “Cuidem-nos per poder cuidar”. Les activitats estan pensades per abordar la temàtica des de diversos punts de vista i comptaran amb la participació de persones expertes.

  • Divendres, 4 de novembre, d’11 a 13 h, sessió a Can Saurina sobre la importància de les cures en l’àmbit de les organitzacions i l’entorn laboral, a càrrec de la cooperativa Fil a l’agulla. Per assistir-hi cal inscripció prèvia a (Necessites javascript per veure aquest correu-e).
  • Dissabtes, 5 i 12 de novembre, de 10 a 14 htaller d’autocura per a dones que fan cures al Casal de Cultura amb l’acompanyament de la cooperativa Mujeres Pa’lante. En aquest cas, s’han de fer les inscripcions al correu (Necessites javascript per veure aquest correu-e)
  • Diumenge, 6 de novembre, de 10.30 a 13.30 h, matinal dedicada al treball de cures i els recursos disponibles per a famílies amb membres amb diversitat funcional al Centre Infantil Pintor Mir. Hi haurà diverses ponències amb la participació d’Antoni Seuma, coordinador del servei de diversitat funcional de Montornès, Eva Rosado, mare d’un infant amb diversitat funcional i participant en el programa “Dones amb Talent”, i de la cooperativa Apindep Ronçana. Les inscripcions es poden fer al correu (Necessites javascript per veure aquest correu-e). Mentre duri l’activitat, hi haurà un servei d’acollida per a infants a partir de 3 anys, que es pot reservar al mateix correu. 

A l’arxiu adjunt trobareu el detall de la programació.

Cinc anys promovent l’Economia Social i Solidària 

Montornès va posar en marxa la primera FESS l’any 2018. Des d’aleshores, se n’ha celebrat una cada any dedicada a diversos models i àmbits des dels quals es pot treballar i a l’hora contribuir a millorar la vida de les persones. 

Durant aquest temps s’ha donat a conèixer que és l’ESS com a fórmula alternativa de treball i generació de riquesa. També s’ha parlat d’Economia Feminista i s’han mostrat propostes d’autoocupació encapçalades per dones així com d’iniciatives d’impuls i ajuda al jovent.

Per a l'organització, l'Ajuntament compta amb la col·laboració de l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental.

Arxivat a: Ciutadania, Educació, Igualtat, Joventut, Ocupació, Promoció Econòmica
5a Fira de l'Economia Social i Solidària

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona