CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Defensant la memòria històrica en el Dia Internacional en Record de les Víctimes de l’Holocaust

Defensant la memòria històrica en el Dia Internacional en Record de les Víctimes de l’Holocaust

27/01/2023

Aquest migdia la plaça de la República ha acollit un acte per homenatjar els veïns morts o desapareguts a la Guerra Civil i als camps del nazisme. La trobada ha inclòs una ofrena floral, la lectura del manifest d’Amical de Mauthausen i una actuació de piano a càrrec de l’alumne de l’Escola Municipal de Música Oscar Jun Martínez.

Un any més, per commemorar el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust, Montornès ha recordat els 13 veïns del poble morts o desapareguts a la Guerra Civil i als camps del nazisme.

La plaça de la República ha acollit l'acte durant el qual s’ha llegit el manifest subscrit per l’entitat Amical de Mauthausen. L’alcalde, José A. Montero, i la regidora de Cultura i Festes, Mercè Jiménez, han realitzat una ofrena floral al davant de les tres plaques Stolpersteine que recorden els tres montornessencs assassinats als camps nazis i del monument Memòria Històrica.

Per segon any consecutiu, l’acte ha inclòs una actuació musical a càrrec d’Oscar Jun Martínez, alumne de piano de l’Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre.

Espais per no oblidar l'horror del nazisme i les víctimes de l’Holocaust

L’any passat l’Ajuntament va renovar la làmina que hi ha al cementiri i que recorda el nom de les 13 víctimes montornesenques de la Guerra Civil i el nazisme. Els mateixos noms figuren al davant del monument Memòria Històrica, creat per Josep Plandiura, i instal·lat el 2018 a la plaça de la República.

El 2022, l’Ajuntament de Montornès també va signar un conveni amb l’entitat Amical de Mauthausen i la Xarxa Mai Més per promoure actuacions vinculades a la memòria històrica i adreçades al jovent. Un any abans, el 14 d’abril de 2021, es van col·locar les tres pedres de topada Stolpersteine al mateix emplaçament, amb les dades dels tres montornesencs assassinats als camps d’extermini.

L’1 de novembre de 2005, l’Assemblea General de les Nacions Unides va adoptar la Resolució 60/7 per designar el 27 de gener com a Dia Internacional de Commemoració de les Víctimes de l’Holocaust i de prevenció de crims contra la humanitat. La data commemora l’alliberament d’Auschwitz-Birkenau i té per objectiu honorar les víctimes de l’Holocaust i de la persecució nazi. La mateixa resolució dona suport al desenvolupament de programes educatius per recordar l’Holocaust i prevenir futurs genocidis.

Arxivat a: Cultura i festes
Un moment de l'acte del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust.
Lectura del manifest a càrrec de la regidora de Cultura i Festes, Mercè Jiménez.
Ofrena floral a càrrec de l'alcalde, José A. Montero, i la regidora de Cultura i Festes, Mercè Jiménez.
Actuació de piano a càrrec de l'alumne de l'Escola Municipal de Música Oscar Jun Martínez.
Ofrena floral al davant del monument Memòria Històrica.

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona