CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > 25N, Montornès diu NO a les violències masclistes

25N, Montornès diu NO a les violències masclistes

25/11/2022

El Teatre Margarida Xirgu ha acollit els actes centrals del Dia Internacional contra la Violència Masclista, que ha inclòs la lectura del manifest institucional i la projecció d’un vídeo creat per la gent gran del poble amb missatges adreçats a les noves generacions. Durant tot el matí, Ràdio Montornès ha emès un programa especial des del mateix teatre amb entrevistes i taules rodones per reflexionar a l’entorn d’aquest tema i facilitar eines i informació a la ciutadania i, en especial, a les dones.

Aquest 25N s’han celebrat els actes centrals inclosos en la programació del Dia Internacional contra la Violència Masclista. Al migdia la regidora de Polítiques d’Igualtat, Ana Madrona, ha fet la lectura del manifest institucional. També s’ha projectat el vídeo Fent visible la violència a les noves generacions, protagonitzat per persones grans del poble que fan explícit el seu rebuig a les violències masclistes. L’acte ha comptat amb la col·laboració d’alumnes de l’Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre.

L’emissora municipal, Ràdio Montornès, ha emès un programa especial durant tot el matí des del vestíbul del mateix teatre amb entrevistes i taules rodones per reflexionar a l’entorn d’aquest tema i facilitar eines i informació a la ciutadania i, en especial, a les dones.

Aquesta tarda, a les 18.30 h, l’Espai Feminista dels pressupostos participatius joves Kosmos, amb el suport de l’entitat SOM DAT, convoca la ciutadania a concentrar-se a la plaça de Margarida Xirgu per rebutjar les violències masclistes. La cantautora Amparo Sánchez tancarà la jornada amb el concert Hermana i cantaora a les 20.30 h, al mateix teatre. Encara hi ha entrades disponibles al web entrades.montornes.cat

D’altra banda, la Biblioteca acollirà fins al 2 de desembre l’exposició Llegir et fa obrir els ulls, amb paràgrafs de novel·les relacionades amb la violència envers les dones. A més, l’alumnat de 4t d’ESO dels instituts Vinyes Velles i Marta Mata veurà l’obra 3, 2, 1... ZERO contra la violència masclista el 30 de novembre, a les 12 h, al Teatre Margarida Xirgu. La companyia La Jarra Azul representarà aquest espectacle que mostra els efectes de la violència en la vida de les dones que la pateixen.

També, durant la celebració de la I Milla de Sant Sadurní d’aquest dissabte a les pistes municipals d’atletisme, es llegirà el manifest del 25N.

Les cares de la gent de Montornès, imatge de la campanya

La imatge gràfica de la campanya d'enguany a l'entorn del Dia Internacional ha mantingut el lema Montornès diu No a les violències masclistes, però en aquesta ocasió duu les fotografies de més de 60 persones, entre veïns/es i personal municipal, que han prestat la seva imatge per al programa, significant-se contra la violència masclista en totes les seves formes.

Arxivat a: Igualtat
Un moment de l'acte institucional del 25N.
Lectura del manifest a càrrec de la regidora de Polítiques d'Igualtat, Ana Madrona, amb l'agent d'Igualtat, Jose Gómez.
Presentació del vídeo del 25N a càrrec de la regidora de Gent Gran, Natalia Segura, i la tècnica Núria Claret.
Actuació de dansa a càrrec d'alumnes de l'Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre de Montornès.
Actuació de piano a càrrec de l'alumne de l'Escola Municipal de Música Iker Villanúa.
Un moment del programa de ràdio dedicat al 25N.
Algunes de les persones que han participat en el programa de ràdio del 25N.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona