CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > 25N, donem la cara i diem NO a les violències masclistes

25N, donem la cara i diem NO a les violències masclistes

18/11/2022

La imatge gràfica de la campanya d'enguany a l'entorn del Dia Internacional contra la Violència Masclista inclou una seixantena de fotos de persones vinculades amb Montornès fent un gest de rebuig cap a aquest tipus de violència. En aquesta ocasió la campanya es focalitza en l’impacte de la violència masclista en les dones grans i en les generacions joves.

Com cada any i en el marc del Dia Internacional contra la Violència Masclista, l’Ajuntament, amb ha organitzat propostes per implicar el veïnat en la causa i manifestar el rebuig cap a les agressions masclistes. La campanya torna a dur per títol Montornès diu No a les violències masclistes, però en aquesta ocasió duu les fotografies de més de 60 persones, entre veïns/es i personal municipal, que han prestat la seva imatge per al programa, significant-se contra la violència masclista en totes les seves formes.

La campanya institucional d'enguany es focalitza en l’impacte de la violència masclista en les dones grans i en les generacions joves. La programació compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Formació, cultura i reivindicació

A Montornès les activitats del 25N començaran el dilluns, 21 de novembre, a les 12 h a Can Saurina amb un taller de la campanya Punt Violeta adreçat específicament als comerços. Professionals dels establiments de perruqueria i estètica de Montornès participaran en una formació per poder aprendre a donar suport a possibles víctimes de violència masclista.

Els actes centrals seran el mateix 25 de novembre i es concentraran al Teatre Margarida Xirgu. A les 12.30 h, la lectura del manifest institucional a càrrec de la regidora de Polítiques d’Igualtat, Ana Madrona, donarà inici a una jornada d’activitats que també inclourà la projecció del vídeo Fent visible la violència a les noves generacions i una actuació a càrrec d’alumnes de l’Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre. A més, des de les 10 h, el veïnat podrà seguir en directe un programa especial de Las Mañanas de Ràdio Montornès dedicat a la commemoració, emès des del mateix Margarida Xirgu.

Ja a la tarda, a les 18.30 h, l’Espai Feminista dels pressupostos participatius joves Kosmos, amb el suport de l’entitat SOM DAT, convoca la ciutadania a concentrar-se a la plaça de Margarida Xirgu per rebutjar les violències masclistes. La cantautora Amparo Sánchez tancarà la jornada amb el concert Hermana i cantaora a les 20.30 h, al mateix teatre. Encara hi ha entrades disponibles al web entrades.montornes.cat

La lluita no acaba el 25N

Més enllà del taller del Punt Violeta i dels actes centrals, la Biblioteca acollirà l’exposició Llegir et fa obrir els ulls entre el 25 de novembre i el 2 de desembre, amb paràgrafs de novel·les relacionades amb la violència envers les dones. A més, l’alumnat de 4t d’ESO dels instituts Vinyes Velles i Marta Mata veurà l’obra 3, 2, 1... ZERO contra la violència masclista el 30 de novembre, a les 12 h, al Teatre Margarida Xirgu. La companyia La Jarra Azul representarà aquest espectacle que mostra els efectes de la violència en la vida de les dones que la pateixen.

També, durant la celebració de la I Milla de Sant Sadurní del 26 de novembre a les pistes municipals d’atletisme, es llegirà el manifest del 25N.

La violència masclista en xifres

Els indicadors continuen sent aclaparadors. Des de l’any 2003, al territori espanyol hi ha hagut 1.167 dones assassinades, de les quals 37 corresponen al 2022. Pel que fa a les dones majors de 60 anys, el 45 % de les preguntades a l’Enquesta de Violència Masclista a Catalunya reconeixen haver-la patit al llarg de la seva vida.

Podeu consultar el detall del programa al document adjunt.

Arxivat a: Igualtat
Imatge de la campanya "Montornès diu NO a la violència masclista"

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona