CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > El PAESC, protagonista de la Setmana de l’Energia a Montornès

El PAESC, protagonista de la Setmana de l’Energia a Montornès

22/09/2022

Coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia, se celebrarà el primer taller ciutadà relacionat amb l’elaboració del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima. Tindrà lloc el 29 de setembre a les 18.30 h al Teatre Margarida Xirgu. Les inscripcions es poden fer a (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Del 26 de setembre al 2 d’octubre se celebra la Setmana Europea de l’Energia, una oportunitat per difondre i impulsar l’acció climàtica al poble.

El programa inclou l’escape room “Qüestió de temps”, de l’Àrea d’Acció Climàtica de la Diputació, que incideix en l’emergència climàtica i en la necessitat d'emprendre accions. L'activitat, que es farà el 27 de setembre a les 17 h, a la plaça de Pau Picasso, està adreçada a públic a partir de 10 anys que formarà grups per superar 5 proves. Cada sessió tindrà una durada aproximada de 15 minuts i no requereix inscripció prèvia.

EL PAESC, l'acció de Montornès en matèria de canvi climàtic

El Pla d'Acció per l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC) de Montornès és el gran protagonista de la programació de la Setmana Europea de l'Energia.

El procés participatiu del PAESC inclou dos tallers oberts a la ciutadania, el primer dels quals tindrà lloc el 29 de setembre a les 18.30 h al Teatre Margarida Xirgu. L'objectiu és que el veïnat amb l'assessorament d'experts tingui veu en el document del pla que s'està elaborant i que definirà  l'actuació municipal en matèria de canvi climàtic.

En la primera sessió es presentaran els aspectes més destacats de la diagnosi de la situació a Montornès i a continuació es reflexionarà sobre aquelles intervencions que es poden dur a terme per mitigar el canvi climàtic. El segon taller tindrà lloc el 27 d'octubre, moment en què es farà lliurament de l'informe final amb les aportacions i contribucions del veïnat.

Els tallers disposaran d'un servei d'acollida d'infants.

El Consell d'Infants, també present en l'elaboració del PAESC

El 18 d'octubre els membres del Consell d'Infants assistiran a una sessió participativa sobre el Pla d'Acció per l'Energia Sostenible i el Clima. Els nois i les noies podran aportar propostes per millorar aspectes relacionats amb l'energia, la mobilitat, els residus, etc.

L'Oficina d'Acció Climàtica

Entre les accions municipals per impulsar l'acció climàtica hi ha la creació de l'Oficina d'Acció Climàtica. El nou servei oferirà assessorament i informació al veïnat sobre actuacions que promoguin l'eficiència energètica i la mitigació dels efectes del canvi climàtic com ara les instal·lacions solars o fotovoltaiques, els vehicles elèctrics, les alternatives al gas en l'àmbit domèstic o les millores a la llar per evitar el malbaratament energètic i les despeses innecessàries.

 

Arxivat a: Medi Ambient, Territori
.

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona