CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Espais amables i eficients per a la nova residència i centre de dia

Espais amables i eficients per a la nova residència i centre de dia

20/07/2022

L’arquitecte Santiago Vives ha estat el guanyador del concurs d’idees convocat per l’Ajuntament per a la redacció de l’avantprojecte i el projecte bàsic de la futura residència i centre de dia de Montornès. Proposa una construcció de tres volums integrada en l’entorn i amb un marcat caràcter residencial i amable.

Aquest dimecres s’ha donat a conèixer públicament la identitat del guanyador del concurs d’idees convocat per l’Ajuntament per a la redacció de l’avantprojecte i el projecte bàsic de la futura residència i centre de dia de Montornès.

La proposta es presentava sota el lema “Tres per tres” i correspon a l’arquitecte Santiago Vives que es troba al capdavant de l’estudi Arquitectura Santi Vives Barcelona.

El treball guanyador proposa una construcció de tres volums que s’integra perfectament en l’entorn, format majoritàriament per habitatges unifamiliars. Inclou la configuració d’un espai públic en forma de plaça i diverses zones de circulació i espais de convivència cap a patis interiors, tot plegat, amb un marcat caràcter residencial i amable, desvinculat de la imatge hospitalària que s’acostuma a relacionar amb aquest tipus d’equipaments.

El jurat, integrat per la Secretària de l’Ajuntament, dos arquitectes municipals i un del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), ha tingut en compte també criteris d’eficiència energètica i sostenibilitat a l’hora d’emetre el seu veredicte. Un altre dels aspectes valorats ha estat l’encaix de la proposta amb el plantejament de superfícies inicial proposat pels equips tècnics municipals, la qual cosa facilitarà el manteniment i la gestió de l’equipament.

El procediment, en marxa 

Un cop fet públic el resultat del concurs, l’Ajuntament ja ha comunicat la resolució del jurat a l’estudi guanyador i li ha requerit la presentació de la garantía que pertoca. A partir d’aquí es podrà procedir a l’adjudicació del treball i posteriorment, a la signatura del contracte. Després, s'obrirà un termini d’un mes perquè l’equip guanyador entregui l’avantprojecte, i a continuació, quan l’avantprojecte tingui l’informe favorable corresponent, s’obrirà un termini de dos mesos per al lliurament del projecte bàsic.

Innovació i coneixement al servei del projecte 

L’Ajuntament va convocar el concurs d’idees per a la nova residencia i centre de dia a finals d’abril. L’objectiu era aconseguir la major aportació de coneixement, iniciativa i innovació per al nou equipament.  

Hi va haver una primera fase de presentació de sol·licituds que va comptar amb 19 participants. L’Ajuntament en va verificar la solvència i va valorar l'experiència de cadascú així com la qualificació energètica, i en va escollir 5 que van passar a la segona fase i van presentar la seva proposta inicial. 

El jurat del concurs ha valorat la qualitat de totes les propostes finalistes, cadascuna de les quals ha estat dotada amb 3.000 euros. La proposta guanyadora en rebrà 10.000 com a primer pagament de les feines de redacció de l’avantprojecte (valorat en 35.000 € + IVA) i del projecte bàsic (valorat en 95.000 € + IVA).

Arxivat a: Ciutadania, Gent Gran
Lectura del resultat del concurs d'idees per a la residència centre de dia de Montornès
Un moment de l'acte públic ons s'ha donat a conèixer el guanyador del concurs
La proposta guanyadora
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona