CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Concurs d’idees per a la futura residència i centre de dia

Concurs d’idees per a la futura residència i centre de dia

27/04/2022

La convocatòria s’adreça a professionals de l’arquitectura. Les sol·licituds per participar-hi es poden presentar fins al 5 de maig. A partir d’aquí, els cinc equips que siguin escollits tindran un mes per presentar el primer plantejament del projecte.

L’Ajuntament ha convocat un concurs adreçat als equips d’arquitectura perquè presentin la seva proposta per al centre de dia residència per a la gent gran. Qui guanyi el concurs serà l’adjudicatari del contracte de serveis per a la realització de l’avantprojecte i del projecte bàsic de l’equipament.

En una primera fase s’ha obert el termini per a la presentació de sol·licituds. Es poden fer a través de l’eina “Sobre digital”, disponible al perfil del contractant de l’Ajuntament fins al 5 de maig.

A les sol·licituds presentades es verificarà la solvència i es valorarà l'experiència de l'autor o l'autora i la qualificació energètica dels projectes. Se n’escolliran 5 que passaran a la segona fase i disposaran d’un mes per presentar la seva proposta inicial.

Cada proposta rebrà una dotació de 3.000 euros, tret de la que finalment resulti guanyadora, que en rebrà 10.000 com a primer pagament de les feines de redacció de l’avantprojecte (valorat en 35.000 € + IVA) i del projecte bàsic (valorat en 95.000 € + IVA).

L'elecció de la persona o equip guanyador la farà un jurat tècnic format per arquitectes municipals i del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. A partir d’aquí, s'obrirà un termini d’un mes perquè la persona o equip guanyador entregui l’avantprojecte, i dos mesos per lliurar el projecte bàsic a comptar des de la data de l’informe favorable de l’avantprojecte.

La residència, un espai per viure-hi 

La residencia i centre de dia de Montornès seguirà un model allunyat dels equipaments d’aspecte hospitalari, amb l’objectiu d’assimilar-lo al màxim a una llar.  D’acord amb les prescripcions tècniques del concurs, la instal·lació tindrà una superfície construïda de 5.600 m2, i capacitat per a 90 residents i 30 persones usuàries del centre de dia.

La residència s’estructurarà en unitats de convivència preparades per acollir 19 persones cadascuna. A cada unitat hi haurà 14 habitacions individuals, 2 habitacions dobles, la sala d’estar, el menjador i tots els serveis i magatzems necessaris perquè pugui funcionar.

El centre de dia també disposarà d’una sala d’estar, un menjador i altres dependències.

A banda, hi haurà espais i serveis comuns com perruqueria, metge, fisioterapeuta, sala de motricitat, cuina, etc.

Arxivat a: Ciutadania, Gent Gran, Serveis Socials
Terrenys on es construirà la residència i centre de dia, situats entre els carrers de Consell de Cent i Josep Tarradellas
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona