CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Memorial Covid-19: un espai per retre homenatge a les víctimes de la pandèmia i a la ciutadania

Memorial Covid-19: un espai per retre homenatge a les víctimes de la pandèmia i a la ciutadania

06/05/2022

El 14 de maig s’estrenarà el documental “Montornès i la crisi de la Covid-19” i es presentarà un nou espai als jardins de l'Ajuntament, creat per retre homenatge a les víctimes del virus i a la ciutadania.

Superats els pitjors moments de la pandèmia, Montornès retrà homenatge a les víctimes i a l’esforç del veïnat per alleugerir l'impacte del virus amb col·laboracions desinteressades ja fossin la fabricació de mascaretes o la recollida de material sanitàri o l'acompanyament a les persones més vulnerables.

Tot això s'explica al documental Montornès i la crisi de la Covid-19 que s'estrenarà el 14 de maig en dues projeccions previstes a l'Espai Cultural Montbarri (10.30 h) i al Teatre Margarida Xirgu (11 h). El film mostra nombrosos testimonis, tant de veïns i de veïnes com personal sanitari i de l'Ajuntament, que descriuen vivències en primera persona o reflexionen sobre les situacions que va provocar el coronavirus i de quina manera es van intentar pal·liar.

Un espai per a l'homenatge i el record

El missatge "Cuidem-nos Montornès" presideix l'espai artístic creat als jardins de l'Ajuntament a partir dels troncs de pins que hi havia i que, per raons de seguretat, era necessari i urgent talar. S'ha habilitat una zona en què es distingeix una alzina surera de nova plantació, situada entre l'únic pi que ha quedat dempeus i l'antiga olivera, que esdevé un símbol de la fortalesa, de l’anhel de la vida i de la memòria. L'acompanyen seients de fusta de pi que tenen inscrita la paraula "vida" en cinc idiomes perquè tota la població s'hi pugui veure representada.  

Actes del Memorial Covid-19

 • Projecció del documental Montornès i la crisi de la Covid-19:
  - A les 10.30 h a l’Espai Cultural Montbarri
  - A les 11 h al Teatre Margarida Xirgu
  Entrada gratuïta i aforament limitat. Hi haurà servei d’acollida per a infants.
  La reserva d’entrades ja està disponible al web entrades.montornes.cat
 • Presentació del Memorial Covid-19.
  A les 12.30 h, als jardins de l'Ajuntament.
  Homenatge a les víctimes del Covid-19 i d’agraïment a la ciutadania.
  Ofrena floral.
  L’acte és obert i no cal reserva prèvia.
  Les persones o entitats que vulguin podran fer la seva ofrena floral.

El documental Montornès i la crisi de la Covid-19 estarà disponible al canal de YouTube de l’Ajuntament el mateix dissabte, a la tarda.

Arxivat a: Covid-19, CuidemnosMontornès, Cultura i festes
Cartell de l'activitat
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona