CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > #MontornèsFeminista: Totes les dones, tots els drets, tots els dies

#MontornèsFeminista: Totes les dones, tots els drets, tots els dies

04/03/2021

Per commemorar el Dia Internacional de les Dones, entre el 8 i el 18 de març, Montornès acollirà diverses propostes educatives i socioculturals, la majoria virtuals a causa de la pandèmia. La programació s'obrirà, dilluns 8M, amb la lectura del manifest institucional.

Sota el lema Totes les dones, tots els drets, tots el dies, el departament municipal de Polítiques d'Igualtat ha organitzat un programa d'activitats a l'entorn de la commemoració del 8M, Dia Internacional de les Dones.

En aquesta ocasió, les reivindicacions no es visibilitzaran amb mobilitzacions al carrer a causa de la pandèmia, però si haurà moviment a través de les diverses activitats programades del 8 al 18 de març. La majoria són virtuals i les que no ho són es realitzaran en petit format i adaptades a la normativa sanitària.

La campanya d'enguany està marcada per la situació derivada de la Covid-19 i per l'impacte que ha tingut en la vida de les dones. El col·lectiu ha estat en la primera línia de la crisi com a treballadores de la salut, cuidadores, innovadores i organitzadores comunitàries.

La crisi, provocada per l'emergència sanitària, ha deixat nous obstacles que frenen la participació i el lideratge de les dones. Les dades indiquen que, arreu del món, s'enfronten a un augment de la violència domèstica, a tasques de cures no remunerades, a la desocupació i a la pobresa.

La programació de la campanya Totes les dones, tots els drets, tots els dies aposta per actuacions en l'economia feminista i la interseccionalitat de gènere com a resposta al moment de transformació social actual.

Cultura i educació en el feminisme

La primera activitat del programa del 8M a Montornès serà la lectura del manifest institucional a càrrec de la regidora de Polítiques d'Igualtat, Ana María Madrona. Es farà el 8 de març, a les 12 h, als jardins de l'Ajuntament. El mateix dia, a les 19 h, l'Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre publicarà un muntatge audiovisual al seu perfil d'Instagram @emmdt_montornes.

Altres propostes del programa són la xerrada virtual per a famílies La regla mola si sabes cómo funciona, a càrrec de la psicòloga Anna Salvia (12 de març a les 17.30 h); la sessió de cinefòrum amb la pel·lícula La Boda de Rosa, d'Iciar Bollain, organitzada pel Centre d'Estudis de Montornès (14 de març a les 18 h, a l'Espai Cultural Montbarri); i la tertúlia feminista virtual de la Biblioteca, dedicada a la novel·la Se anuncia un asesinato, d'Agatha Christie (17 de març a les 18 h).

El 9 de març, l'alumnat de 3r d'ESO dels instituts assistirà a l'espectacle de teatre KDM X AKBA. PTO (Quedem per acabar. Petó), una producció de la Fundació AC Granollers, a l'Espai Cultural Montbarri.

Finalment, el 18 de març, hi haurà un taller participatiu per a l'avaluació del II Pla d'Igualtat de Gènere, adreçat a tècnics i a la ciutadania.

L'atenció a les persones LGTBI continua creixent

Coincidint amb la commemoració del 8M, el 17 de març, a Can Saurina, es presentarà l'Acord per al desenvolupament del Servei d'Atenció Integral per a persones LGTBI del poble entre l'Ajuntament de Montornès i la Direcció General d'Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

Des de 2017, Montornès compta amb el Servei per a la Diversitat Afectiva i Sexual, un espai municipal per atendre persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per la seva orientació sexual. Amb l'acord, el servei s'integrarà a la xarxa catalana i això suposarà una millora en el desenvolupament del propi servei local.

Arxivat a: Igualtat
Imatge de la campanya "Totes les dones, tots els drets, tots els dies", del 8M 2021
Banderoles al carrer Major amb la imatge de la campanya "Totes les dones, tots els drets, tots els dies."
.
Cartell de la pel·lícula "La Boda de Rosa", d'Iciar Bollain
Portada del llibre "La regla mola"

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona