CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > La 3a Fira de l’Economia Social i Solidària de Montornès arriba en format virtual

La 3a Fira de l’Economia Social i Solidària de Montornès arriba en format virtual

29/10/2020

Entre el 5 i el 27 de novembre, la ciutadania podrà seguir telemàticament quatre xerrades i tallers sobre projectes de cooperativisme en l’escola i el comerç, entre d’altres. Les propostes són gratuïtes i seran retransmeses pel canal de YouTube de l’Ajuntament.

La Fira de l’Economia Social i Solidària (fESS) de Montornès, amb les seves habituals paradetes i activitats a l’aire lliure, s’ha hagut de reinventar. L’Ajuntament i l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental han organitzat l’esdeveniment íntegrament de manera virtual per no deixar de promoure els valors i principis de l’Economia Social i Solidària entre el veïnat. El regidor d’Ocupació, Promoció Econòmica i Comerç, Jordi Delgado, i la tècnica de l’Ateneu María Martínez han presentat la programació aquest matí en una roda de premsa celebrada a Can Saurina.

Les propostes començaran el 5 de novembre a les 11 h amb la xerrada Ciutats cooperatives. Esbossos d’una altra economia urbana i una conferència sobre les potencialitats de Montornès del Vallès com a municipi cooperatiu. La sessió anirà a càrrec del sociòleg, activista i cooperativista de la llibreria La Ciutat Invisible i del projecte La Comunal.

Les cooperatives escolars Ecomogent i Cinqueing, creades a partir del projecte CuEmE i formades per alumnat de 5è de primària de les escoles Mogent i Palau d’Ametlla, centraran la trobada telemàtica del 12 de novembre a les 15.10 h.

El programa continuarà el 22 de novembre a les 12 h amb una taula rodona de cooperatives de missatgeria de proximitat. La intenció de la sessió és plantejar el repartiment a domicili com a un factor impulsor del comerç local i com a mesura per superar l’alta precarietat del sector. La directora d’opinió a Diario 16 i tertuliana Beatriz Talegón conduirà l’activitat. Talegón també participa en entitats com Granollers Pedala, Mensakas SCCL i l’Associació de Comerciants del Rec al Roc de Granollers.

Les accions de la 3a fESS de Montornès arribaran a la seva fi el 27 de novembre a les 11 h amb la presentació dels projectes comunitaris sorgits de la formació d'emprenedoria social del projecte Dones amb Talent i amb un taller de crowdfunding a càrrec de l’entitat Goteo.

Totes les activitats es desenvoluparan de manera virtual, a través de la plataforma Zoom, i es retransmetran pel canal de YouTube de l’Ajuntament de Montornès. Per inscriure’s cal omplir el formulari que trobareu a l’enllaç adjunt.

Salut comunitària i voluntariat social

A banda de les quatre xerrades virtuals obertes a la ciutadania, personal dels equips tècnics del municipi assistiran a la presentació del projecte Grans Veïns el 18 de novembre a les 10 h.

Es tracta d’una iniciativa de salut comunitària que l’Ajuntament de Badalona ha impulsat per fer front a la solitud no volguda que les persones grans pateixen a partir de la crisi sanitària. D’aquesta manera, es vol explorar les possibilitats d’iniciar un projecte similar a Montornès, posant en valor experiències existents com la xarxa de voluntariat #CuidemnosMontornès.

L’Economia Social i Solidària, un model de ciutat

Entre els valors de l’ESS hi ha els de treballar de forma cooperativa, promoure una presa de decisions més democràtica, fomentar una redistribució salarial més equitativa i solidària, destacar el valor de la proximitat i la sostenibilitat, i posar les necessitats de les persones al centre.

La 3a edició de la fira també servirà per donar visibilitat a iniciatives sorgides al municipi, com els projectes Dones amb Talent o la cooperativa de joves del Gastrobar que s’ubicarà al nou Centre Juvenil Sputnik.

Arxivat a: Ajuntament, Covid-19 i Establiments, Promoció Econòmica
El regidor d’Ocupació, Promoció Econòmica i Comerç, Jordi Delgado, i la tècnica de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental María Martínez
Un moment de la roda de premsa d'aquest matí
Cartell de la 3a Fira de l'Economia Social i Solidària de Montornès

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona