CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Només el 58 % dels animals recuperats a la via pública el 2019 estaven degudament identificats

Només el 58 % dels animals recuperats a la via pública el 2019 estaven degudament identificats

12/08/2020

El cens municipal d’animals de companyia facilita les tasques d’identificació dels gossos i gats trobats al carrer. La inscripció al registre és obligatòria i per fer-ho cal realitzar un tràmit telemàtic o presencial a l’Ajuntament.

Les persones que viuen amb gossos, gats i fures tenen l'obligació d’inscriure els animals de companyia al cens municipal. Les dades contribueixen a la correcta identificació d’aquells que són trobats a la via pública.

Durant l’any passat, la Policia Local de Montornès va recuperar-hi 25 gossos (dels quals 12 van ser retornats a les persones propietàries) i 2 gats. D’aquests, tan sols el 58 % estaven correctament identificats.

A més de registrar els animals en el cens municipal, cal comunicar a l’Ajuntament qualsevol baixa o modificació per defunció, canvi de propietari, trasllat, pèrdua o robatori. També és necessari inscriure gossos considerats potencialment perillosos, ja sigui per raça, per ensinistrament, per episodis d’atac o per característiques morfològiques.

Abans d’acudir al registre municipal cal identificar l’animal amb un microxip o tatuatge a la pell.

L’any passat s’hi van donar d’alta 35 gossos (5 d’ells considerats de raça potencialment perillosa) i 9 gats. L’Ajuntament porta censats més de 1.500 animals de companyia entre gossos i gats.

Un tràmit gratuït, ràpid i necessari

Per inscriure els animals de companyia al cens municipal o per modificar les dades podeu fer-ho de manera telemàtica als enllaços adjunts o bé presencialment demanant cita prèvia a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (carrer de Sant Isidre, 11-13) o a l’Oficina d’Atenció Ciutadana del Barri (carrer Hermanas de la Virgen Niña, 2). A més, les persones propietàries d’un gos de raça potencialment perillosa han de sol·licitar una llicència administrativa.

Cal portar-hi el DNI de la persona propietària, la cartilla sanitària de l’animal i la documentació del xip. El tràmit és gratuït. Cada inscrit rep una xapa amb el número de cens que correspon a l’animal i un paquet de bosses per recollir les deposicions. La no inscripció al registre és motiu de sanció.

Arxivat a: Promoció de la Salut, Via pública
imatge: user18526052
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona