CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > El Consell Comarcal presenta un estudi a Montornès sobre l'afectació dels impostos a la indústria

El Consell Comarcal presenta un estudi a Montornès sobre l'afectació dels impostos a la indústria

07/07/2020

Es tracta del primer informe monogràfic de l’Observatori dels Polígons d’Activitat Econòmica (OPAE) i analitza la regulació dels quatre impostos municipals més importants als 32 municipis del Vallès Oriental que disposen de PAE i a 9 municipis de comarques properes.

Montornès ha estat el municipi escollit pel Consell Comarcal per presentar un estudi que analitza l’afectació dels principals impostos municipals a les empreses ubicades als Polígons d’Activitat Econòmica (PAE). 

La presentació als mitjans de comunicació s'ha dut a terme aquest dilluns a l'Hotel d'Entitats, amb la presència del conseller de Promoció Econòmica i Estudis del Consell Comarcal, Jordi Manils, del tècnic de PAE del Consell Comarcal, Albert Marañón i de l'alcalde de Montornès, José A. Montero, que ha actuat com a amfitrió.

L’estudi se centra en els quatre impostos més recurrents i que més afecten a les empreses: l’impost sobre els béns immobles, el d’activitats econòmiques, el de vehicles i el de construccions. L’àmbit geogràfic d’estudi són els municipis de la comarca que disposen de PAE i, per tal de disposar d’una perspectiva comparada més àmplia, s’analitzen també els impostos de diversos municipis de comarques veïnes (Manresa, Moià, Montcada i Reixac, Rubí, Santa Coloma de Farners, Santa Perpètua de Mogoda i Vic).

A banda de l’anàlisi dels impostos, l’estudi analitza també l’impacte d’aquests en les finances municipals respecte el total d’ingressos corrents, i també fa una anàlisi de la pressió fiscal que suposa per a les empreses.

L’objectiu de tot plegat és generar reflexió i debat entre ajuntaments i agents socials i econòmics per promoure el desenvolupament econòmic de la comarca.

Algunes conclusions de l’estudi

  • IBI: 19 dels 39 municipis analitzats estableixen tipus impositius específics per a la indústria més elevats que els tipus fixats per als béns urbans.
  • IAE: Els més alts són als municipis amb més superfície de PAE. Les bonificacions a l'IAE que més ajuntaments fan són per inici d'activitat i per la creació de nous llocs de treball.
  • Impost Vehicles tracció mecànica: 25 dels 39 municipis analitzats apliquen un coeficient de 2, el màxim permès legalment. 38 dels 39 municipis analitzats apliquen bonificacions per vehicles poc contaminants.
  • Impost sobre construccions, instal·lacions i obres: més de la meitat dels municipis analitzats apliquen el coeficient màxim permès legalment. 29 dels 39 municipis analitzats apliquen bonificacions per a la instal·lació d'energia solar.

(Adaptació de la informació de contingut facilitada pel Consell Comarcal del Vallès Oriental)

Arxivat a: Promoció Econòmica
Presentació de l'Estudi a l'Hotel d'Entitats
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona