CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > El SIAD fa més d'un centenar d'actuacions durant el confinament

El SIAD fa més d'un centenar d'actuacions durant el confinament

04/06/2020

Entre el 14 de març i el 22 de maig el Servei d'Informació i Atenció a la Dona va atendre 47 dones, un 80% més que durant el mateix període de l'any passat. El servei més utilitzat ha estat el de primera acollida, amb qüestions relacionades amb l'atenció psicològica i social.

El període de confinament no ha aturat les atencions i consultes que han arribat al Servei d’Informació i Atenció a les Dones. Ans al contrari, en previsió de les dificultats addicionals que podia representar per a dones en situació de violència masclista, la situació extrema del confinament, el servei es va reforçar amb una campanya comunicativa i una línia d'atenció a través de whatsapp. El resultat ha estat un increment en el número de dones ateses, 47 en total, la qual cosa significa un increment del 80% en relació al mateix període de l'any passat en què el servei va rebre sol·licitud d'atenció per part de 5 persones. La majoria de les consultes rebudes pel servei estaven relacionades amb la necessitat d'atenció psicològica i per part dels Servis Socials.

Les dades de Montornès segueixen la tendència descrita pels serveis d’atenció a les dones a nivell autonòmic i estatal que han constatat un augment de les consultes i atencions però una baixada respecte a les denúncies presentades en els casos de violència masclista per la impossibilitat de sortir al carrer, especialment durant les primeres setmana de l’estat d’alarma. 

La conciliació, dificultat afegida per a les dones 
El confinament ha provocat situacions complicades en l'àmbit domèstic, pel fet d'haver hagut de conciliar les tasques de cura amb la situació laboral particular de cadascú, unes tasques que encara recauen majoritàriament en les dones i que es compliquen encara més en el cas de famílies monomarentals. 

Per ajudar les dones en aquesta situació, els departaments d'educació, infància i Polítiques d'Igualtat han emès aquest dijous una conferència sobre “Conciliació en temps de COVID-19” a càrrec de la periodista Esther Vivas autora del llibre “Mama desobediente” i de nombrosos articles sobre conciliació, feminisme i maternitat. La xerrada està disponible a l'Instagram @educaciomontornes.

Arxivat a: Igualtat, Covid-19
.
Destacat Violència masclista COVID19
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona