CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > #MontornèsFeminista: Teixint sororitat

#MontornèsFeminista: Teixint sororitat

09/03/2020

El poble ha viscut un cap de setmana reivindicatiu a l'entorn del Dia de les dones, amb el concepte sororitat al centre. Unes 300 persones han participat en les activitats.

La programació va començar dissabte amb una matinal dedicada a les dones del Nepal al Centre Infantil Pintor Mir. Hi va haver poesia, música i gastronomia, sota el guiatge de l'ONG Amics del Nepal. A la tarda, el Centre d'Estudis va oferir una sessió de cinefòrum a Can Saurina sobre la pel·lícula "La Sociedad Literaria y el pastel de piel de patata".

Ja el diumenge, 8 de març, a l'entorn de 300 persones es van donar cita a la plaça de Pau Picasso per participar en la concentració que va recórrer diversos carrers del municipi i en les activitats posteriors, que van incloure música, ball i poesia, la lectura del manifest per part de la regidora de Polítiques d'Igualtat, Anna Madrona, i un dinar del cabàs.

Enguany també els tallers de fotografia del Casal de Cultura s'han adherit a la convocatòria amb un acte reivindicatiu que, dissabte al vespre, va vestir de lila la torre del Telègraf.

D'altra banda, el Ple de l'Ajuntament va aprovar dijous, per unanimitat, una moció amb què es va acordat tenir la perspectiva de gènere com a eix central de les actuacions de l’Ajuntament i de les polítiques fetes des del govern municipal. 

Més activitats de sensibilitació

La programació a l'entorn del Dia de les Dones es perllongarà encara fins al 29 de març. El dia 15, companyia The Feliuettes oferirà l'espectacle Akelarre al teatre Margarida Xirgu i el dia 21, formant part de la cita anual "Veus en femení", hi haurà un concert de la cantaora Mayte Martin. La reserva i compra d'entrades es pot fer al portal entrades.montornes.cat.

Durant els propers dies també es farà una tertúlia amb l'escriptora feminista Gemma Lienas, (el dia 18 a la Biblioteca), una proposta teatral per a l’alumnat de 4rt d’ESO, i la presentació de la segona edició del projecte de formació en emprenedoria socials i feminista "Dones amb talent" que desenvolupa el dept. municipal d'Ocupació, Promoció Econòmica i Comerç (el dia 12 a Can Saurina). La darrera proposta, “Sumen 6 km en la lluita per la Igualtat”, tindrà lloc el 29 de març´ en el marc de la Mitja Marató, organitzada pel Club Atletisme Montornès.

Arxivat a: Igualtat
Accions reivindicatives durant el 8M
La dona al Nepal a Pintor Mir
Gastronomia durant la jornada dedicada a la dona al Nepal
Cinefòrum a Can Saurina a càrrec del Centre d'Estudis de Montornès
Exercicis de fotogràfia amb la torre del Telègraf il·luminada amb lila al fons (Foto: David Escobosa)
Manifestació pels carrers de Montornès durant el 8M
Activitats pel 8M a la plaça de Pau Picasso
Activitats pel 8M a la plaça de Pau Picasso
Activitats pel 8M a la plaça de Pau Picasso
Activitats pel 8M a la plaça de Pau Picasso

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona