CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Cadires buides al centre del poble en record de les dones mortes per violència masclista

Cadires buides al centre del poble en record de les dones mortes per violència masclista

25/11/2019

Aquest cap de setmana s’han celebrat els actes centrals de la programació del 25N, amb una acció reivindicativa al carrer i la lectura del manifest institucional. La programació continuarà el dia 30, amb el concert “Vives, lliures i rebels”, a càrrec de Mabel Flores i la seva banda Kayangó.

Els carrers del centre de Montornès han acollit aquest diumenge un acte reivindicatiu de repulsa a la violència masclista. Durant uns hores el carrer Major s'ha omplert de cadires buides en record a cadascuna de les dones que han mort violentament a mans d'homes durant aquest any. Prèviament s'ha dut a terme la presentació del Projecte "Promovent la cohesió social a través de la resiliència i protecció dels Drets Humans" de l'Institut Internacional per a l'Acció No Violenta, NOVACT. Després, s'ha fet un recorregut fins a la plaça de Joan Miró on la coral #METOO ha protagonitzat la performance "Farta".

La regidora de Polítiques d'igualtat, Ana Madrona, ha llegit el manifest institucional subscrit per les quatre diputacions i les entitats municipalistes. A la tarda hi ha hagut una sessió de cinefòrum a Can Saurina sobre la pel·lícula "Tomates verdes fritos" organitzada pel Centre d'Estudis de Montornès.

Enguany també el Club de Karate i el Club d'Atletisme s'han adherit a la campanya, introduint la lectura del manifest contra la violència masclista en els esdeveniments esportius organitzats durant les festes de Sant Sadurní. 

La programació, que duu el lema "Montornès diu NO a les violències masclistes", continuarà el 30 de novembre a la Sala Gran del teatre Margarida Xirgu amb el concert "Vives, lliures i rebels”, a càrrec de Mabel Flores i la seva banda Kayangó. 

Aquests dies, també es duen a terme activitats coeducatives adreçades a l'alumnat de primària i del Pla de Transició al Treball. 

Arxivat a: Igualtat
"No més cadires buides". Acció reivindicativa al carrer Major
Performance "Farta" de la companyia #MeToo
Eli Bru i Ricard Piris, membres de la Taula per la Igualtat de Montornès, en una petita representació
Lectura del manifest contra la violència masclista a la plaça de Joan Miró
Projecte de NOVACT "Promovent la cohesió social a través de la resiliència i protecció dels Drets Humans"
Sessió de cinefòrum a Can Saurina
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona