CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > L'Ajuntament evacua els habitatges del nucli antic declarats inhabitables

L'Ajuntament evacua els habitatges del nucli antic declarats inhabitables

28/05/2019

El perill potencial d'incendi per la reiteració de connexions irregulars a les xarxes de subministraments han conduït a l'evacuació de quatre escales d'habitatges del carrer Sagrera i al passatge del carrer Nou. Un operatiu, coordinat per la Policia Local i els Mossos d'Esquadra, ha dut a terme l'actuació. El 15 d'abril ja es va dur a terme una primera intervenció en el mateix sentit i l'Ajuntament va decretar la inhabitabilitat dels pisos afectats.

En l'operatiu d'aquest dimarts s'han evacuat 24 habitatges de dues escales al carrer de La Sagrera, dels quals 7 tenien instal·lacions de subministraments manipulades. Al passatge del carrer Nou s'han desallotjat els 18 habitatges de dues escales, dels quals 13 també presentaven irregularitats. Són els mateixos sobre els quals es va dur a terme una primera actuació el 15 d'abril, a l'empar del Programa d'inspecció i conservació d'habitatges buits i ocupats aprovat pel Ple de l'Ajuntament al setembre de 2018.

La intervenció d'aquest dimarts ha comptat amb l'autorització dels Jutjats del Contenciós Administratiu núm. 11 i 12 de Barcelona i ha estat coordinada per la Policia Local i els Mossos d'Esquadra. L'actuació ha estat motivada per la reiteració d'una situació de risc objectiu per a la seguretat de les persones a causa, novament, de connexions irregulars a les xarxes de subministraments efectuades amb posterioritat a la intervenció del 15 d'abril.

Igual que aleshores, l'Ajuntament ha aplicat el protocol d’assistència i atenció d’emergència social a les persones afectades facilitant-los allotjament durant un màxim de tres dies. Les entitats bancàries propietàries dels immoble ja han iniciat el tancament dels habitatges.  

Un cop els equips tècnics hagin dut a terme les inspeccions i assegurat les instal·lacions elèctriques amb irregularitats, les persones propietàries i llogateres podran retornar a casa seva. No podran fer-ho les persones ocupants dels immobles declarats inhabitables per no reunir les condicions mínimes d'habitabilitat.

Arxivat a: Ajuntament, Ciutadania, Seguretat ciutadana
Un dels edificis afectats (Imatge d'arxiu)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona