CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > L'Ajuntament decreta la inhabitabilitat de diversos habitatges

L'Ajuntament decreta la inhabitabilitat de diversos habitatges

16/04/2019

El perill potencial d'incendi per connexions irregulars a les xarxes de subministraments de diversos immobles va conduir ahir dilluns a l'evacuació de quatre escales d'habitatges al nucli antic de Montornès. Un operatiu coordinat dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local va dur a terme l'actuació.

En l'operació d'aquest dilluns es van evacuar 24 habitatges de dues escales al carrer de La Sagrera, dels quals 7 tenien instal·lacions de subministraments manipulades. Al carrer Nou es van desallotjar els 18 habitatges de dues escales, dels quals 13 també presentaven irregularitats.

L'actuació forma part del Programa d'inspecció i conservació d'habitatges buits i ocupats aprovat pel Ple de l'Ajuntament al setembre de 2018. Les comprovacions tècniques van confirmar una situació de risc objectiu per a la seguretat de les persones a causa de connexions irregulars a les xarxes de subministraments. Un perill agreujat per la localització en diversos habitatges d'instal·lacions elèctriques de gran potència en condicions precàries destinades al cultiu de marihuana, creant un entorn insalubre. En aquests immobles es van intervenir un total de 685 plantes en diverses fases de creixement.

L'Ajuntament va organitzar un dispositiu d'atenció per a les persones afectades. Als ocupants sense títol legítim se’ls va aplicar el protocol d’assistència i atenció d’emergència social, facilitant-los allotjament mentre es resol la seva situació. Un cop els equips tècnics van finalitzar les inspeccions i es van assegurar les instal·lacions elèctriques amb irregularitats, les persones propietàries i llogateres van poder retornar a casa seva.

El Consistori ha decretat la inhabitabilitat de diversos habitatges i ha requerit els seus propietaris, majoritàriament entitats bancàries, perquè, de forma immediata, prenguin mesures per adequar-los a les condicions d’habitabilitat que fixa la llei. Entretant, de forma subsidiària, l'Ajuntament ha assumit l'assegurament i precintat dels immobles i repercutirà en els propietaris d'aquests pisos els costos ocasionats.

Tot plegat és una actuació preventiva per evitar casos com el succeït al gener en l'incendi d'un edifici del barri de Sant Roc de Badalona.

Arxivat a: Ajuntament, Seguretat ciutadana
Un dels edificis afectats
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona