CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Montornès comparteix la seva experiència en l'àmbit de la mediació i el suport a les comunitats de veïns

Montornès comparteix la seva experiència en l'àmbit de la mediació i el suport a les comunitats de veïns

16/02/2017

Personal tècnic de l'Ajuntament de Montornès ha participat aquest dijous en la I Jornada Tècnica de Suport a les Comunitats celebrada a l'Hospitalet. Han aportat la seva experiència en els serveis comunitaris prestats dins del Projecte d'Intervenció Integral de Montornès Nord.

La mediació i el suport a les comunitats veïnals són dos dels serveis que han derivat a Montornès en la posada en marxa de programes més amplis en l'àmbit de la convivència. Aquest dijous, la tècnica de participació i acció sociocultural, Marga Bernárdez i els arquitectes tècnics, Marta Fontanet i Xavi Casanova, han participat en la I Jornada Tècnica de Suport a les Comunitats celebrada a l'Ajuntament de l'Hospitalet.

Durant la sessió, han compartit la seva experiència amb tècnics dels ajuntaments de l'Hospitalet i de Santa Coloma de Gramenet, dos dels municipis amb més trajectòria en aquest àmbit.

De la rehabilitació d'edificis a una vida comunitària més plena

L'experiència de Montornès es remunta a l'any 2010, amb la posada en marxa dels programes de rehabilitació d'edificis en el marc del Projecte d'Intervenció Integral de Montornès Nord. De seguida, es va veure la necessitat de propiciar espais de suport més amplis que incloguessin qüestions com els conflictes veïnals i la pròpia organització i gestió de les comunitats de veïns.

Així va ser com a partir de 2012 es van plantejar línies de treball que s'han traduït en accions concretes com la creació de la Guia del bon veïnatge i el Servei de Mediació Ciutadana. Entre maig de 2013 i gener de 2017, aquest servei ha atès 252 casos de comunitats veïnals.

El treball amb les comunitats de veïns ha fet un pas més amb l'ampliació als espais de convivència i d'ús comú. Des de 2015 es desenvolupa el projecte "Viu i conviu al barri" que fomenta la convivència intercultural i intergeneracional. El Servei de Mediació també ha continuat complementant la seva tasca amb tallers de suport i s'han posat en marxa experiències pilot per millorar aspectes de la vida quotidiana de les comunitats com, per exemple, la neteja de les escales o el cobrament de les derrames extraordinàries.

Arxivat a: Ciutadania, PII Montornès Nord
I Jornada Tècnica de Suport a les comunitats
Activitats del projecte "Viu i conviu a l'espai públic" a la plaça del Primer de Maig
El jardí urbà, un dels projectes comunitaris de Montornès Nord
Façanes rehabilitades a la plaça de l’Autonomia
Campanya 2014 "un estiu en convivència als carrers i places de Montornès Nord"
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona