CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > El Servei de Mediació Ciutadana supera el centenar de casos atesos

El Servei de Mediació Ciutadana supera el centenar de casos atesos

10/11/2014

El servei, que es presta de manera gratuïta, gestiona problemàtiques veïnals, familiars i altres relacionades amb la convivència. Fer ús del Servei de Mediació Ciutadana (SMC) pot ajudar a millorar situacions i a evitar denúncies.

Des de la seva posada en marxa l’abril de 2013, el Servei de Mediació Ciutadana (SMC) ha atès més de 100 casos i la tendència és que cada cop sigui més utilitzat pel veïnat. Un 25% del total de situacions s’ha tancat amb un acord global entre les parts; el 64% ha acabat amb una facilitació (una reunió amb objectius positius entre els implicats); un 9% amb una derivació a altres serveis i un 2% han finalitzat sense acord entre les persones. En definitiva, es pot concloure que dels 100 casos, en 98 s’ha pogut intervenir per reduir o eliminar el motiu de la demanda.

Conflictes habituals

Els conflictes més habituals que s’atenen tenen a veure amb la relació de veïnatge; amb la gestió de les comunitats de veïns; amb els sorolls, amb les obres, amb la higiene, etc. El servei també tracta conflictes familiars.

Els experts recomanen recórrer a la mediació per evitar que les discrepàncies o l’enfrontament es perpetuïn, que la situació empitjori o que acabi amb denúncies al jutjat, la qual cosa pot allargar encara més el conflicte i afegir  costos (ja sigui econòmics o psicològics). 

El valor de la mediació en escoles i entitats

A banda de la intervenció directa, l’SMC ha organitzat tallers per treballar les relacions i els valors de la convivència, el respecte i el diàleg entre els alumnes de primer d’ESO dels instituts Vinyes Velles i Marta Mata, i entre els membres de les juntes dels dos Casals de la Gent Gran. La previsió és ampliar els tallers a altres entitats del poble i a altres centres escolars.

Els professionals del SMC també han donat suport a la darrera campanya municipal de civisme, convivència i de tinença d’animals.

Arxivat a: Ciutadania, PII Montornès Nord
Taller “La realitat dels conflictes” adreçat a les juntes dels Casals de la Gent Gran
Mediació al centres de secundaria
.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona