CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > El municipi > Els llibres de Montornès > Montornès del Vallès desaparegut

Montornès del Vallès desaparegut

Portada del llibre
Portada del llibre

ARÉVALO MOYANO, Sergio. Montornès del Vallès desaparegut. Carrers i paisatges. Edició del Servei de Cultura de l’Ajuntament de Montornès del Vallès, i de l’Editorial Efadós. Col·lecció Catalunya desapareguda núm. 38. Març de 2018.

 Interessant i apassionant recull de 160 imatges en blanc i negre de Montornès del Vallès des dels darrers anys del segle XIX fins als anys setanta del segle XX. Presenta espais, cases, carrers, oficis, festes i costums que ja no hi són o que han canviat substancialment. Un recorregut gràfic que mostra el passat agrari de la vila i l’accelerada transformació en una ciutat industrial. La selecció de fotografies, provinents de donacions i cessions de particulars a l’Arxiu Municipal, són fragments d’un passat que ens fan retrobar amb les arrels més immediates del poble actual.

El llibre conté una introducció i tres grans aparats. Les imatges segueixen un itinerari a manera de passeig pel terme, que s’inicia a Montornès Centre (Una mirada aguda al passat retrobat), continua pels entorns (Entre torres d’estiueigs i masies) i acaba a Montornès Nord (Una revolució industrial i demogràfica).

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona