CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > El municipi > Els llibres de Montornès > L’aeròdrom 329. Montornès del Vallès o l’aeronàutica en la Guerra Civil espanyola.

L’aeròdrom 329. Montornès del Vallès o l’aeronàutica en la Guerra Civil espanyola.

L’aeròdrom 329. Montornès del Vallès o l’aeronàutica en la Guerra Civil espanyola.
L’aeròdrom 329. Montornès del Vallès o l’aeronàutica en la Guerra Civil espanyola.

GESALÍ BARRERA, David L’aeròdrom 329. Montornès del Vallès o l’aeronàutica en la Guerra Civil espanyola. Servei de Cultura de l’Ajuntament de Montornès i Publicacions de l’Abadia de Montserrat, novembre de 2008. (Premi Montornès de Recerca Històrica núm. 3).

En el tram final de la Guerra Civil, l’exèrcit de la República va fer construir un aeròdrom a la plana del Raiguer, situada a la punta nord del terme municipal de Montornès del Vallès. Operatiu des del juny de 1938, l’aeròdrom 329 -així és com se’l coneixia- va ser la base d’entrenaments i pràctiques de l’escola de pilots i del Cuadro Eventual. Disposava d’una pista de més de mil metres i d’uns quants refugis i avions biplaça. La masia de ca l’Arnau va ser habilitada com a caserna de l’Estat Major.

El llibre repassa la curta vida d’aquest equipament militar, des de la seva construcció fins a l’enlairement del darrer avió el 27 de gener de 1939. L‘aeròdrom montornesenc va tenir un paper destacat en la darrera defensa aèria de Barcelona entre el 15 i el 23 de gener.

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona