CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > El municipi > Els llibres de Montornès > El temps retrobat. Tertúlies 2019.

El temps retrobat. Tertúlies 2019.

Portada del llibre
Portada del llibre

ARÉVALO MOYANO, Sergio. El temps retrobat. Tertúlies 2019. Edició del Servei de Cultura de l’Ajuntament de Montornès del Vallès, 2020. 

Llibre que recull els records exposats pels participants en les tertúlies que la Biblioteca de Montornès va organitzar al llarg de l’any 2019 amb l’objectiu de recuperar la memòria històrica del municipi. 

El primer capítol exposa la vida dels estiuejants que acudien a Montornès i les seves relacions amb els nascuts i residents al poble. El segon capítol se centra en el gran esdeveniment que representava la Festa Major: l’Ofici solemne, els balls a l’envelat, el partit de futbol, les obres de teatre o la tómbola, entre d’altres.

El tercer capítol repassa els cinquanta anys de la Biblioteca de Montornès i les seves fites més importants. En la tertúlia dedicada a aquest tema hi van participar persones vinculades a l’equipament en un moment o altre de la seva història.

El quart capítol  presenta la festa de l’Homenatge a la Vellesa que es va celebrar a la dècada de 1960. Aquest tema va donar peu a parlar de les històries de vida dels avis i àvies dels tertulians i tertulianes. 

El text, resum de les converses, és de Sergio Arévalo, coordinador de l’activitat. Cada secció del llibre està il·lustrada amb imatges provinents de l’Arxiu Històric de Montornès que van formar part de les exposicions periòdiques que es van exhibir a la Biblioteca mentre es feien les trobades de periodicitat mensual.

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona