CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > El municipi > Els llibres de Montornès > El temps retrobat. Tertúlies 2017.

El temps retrobat. Tertúlies 2017.

Portada del llibre
Portada del llibre

ARÉVALO MOYANO, Sergio; CLARIANA I REGÀS, Manuel; SALOMÓ I REGÀS, Teresa. El temps retrobat. Tertúlies 2017. Edició del Servei de Cultura de l’Ajuntament de Montornès del Vallès, 2018. 

Llibre que recull els records exposats pels participants a les vuit tertúlies que la Biblioteca de Montornès va organitzar al llarg de l’any 2017 amb l’objectiu de recuperar la memòria històrica del municipi. Les riuades i les nevades, els mitjans de transport, les feines del camp i alguns oficis (el forner, el rajoler, el barber i el mecànic) són algunes de les temàtiques tractades.

El text, resum de les converses, és de Sergio Arévalo, coordinador de l’activitat. Cada secció del llibre està il·lustrada amb imatges provinents de l’Arxiu Històric de Montornès que van formar part de les exposicions periòdiques que es van exhibir a la Biblioteca mentre es feien les trobades de periodicitat mensual.

En la seva part final, l’opuscle inclou dos textos de memòries, dos relats de persones que en la seva infantesa van viure temporades puntuals a la casa de la rectoria, al bell mig de la Sagrera, cap als anys 20 i 30 del segle XX, quan Montornès era un poble petit i eminentment agrícola.  Dos escrits han arribat a l’Arxiu Històric per gentilesa de Josep Maria Clariana i Coll, familiar dels autors: Manuel Clariana i Teresa Salomó.

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona